Moskova'daki Crocus konser salonunda yapılan ve IŞİD'in üstlendiği katliamda can kaybı artarken Rusya-Ukrayna-ABD arasındaki gerilim de tırmanıyor. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işaret edip "Rusya'ya ve halkına bu zulmün kimin eliyle yapıldığını biliyoruz. Siparişi verenin kim olduğuyla ilgileniyoruz" demesinin ardından, ABD'den de "Bİrden fazla defa uyarı yaptık" açıklaması geldi. 

 
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, telekonferans yoluyla gazetecilere gündemi değerlendirdi.

Moskova'nın, ölü sayısının 143'e yükseldiği saldırının arkasında Ukrayna veya ABD'nin olabileceğine yönelik iddialarını reddeden Kirby, bunun Rus yönetiminin olayı çarpıtma yöntemi olduğunu savundu.

Kirby, Moskova'daki saldırının tek sorumlusunun IŞİD olduğunu vurgulayıp "Açıkçası ABD, bu saldırıyı önlemeye çalışmıştır ve bunu Kremlin biliyor. 22 Mart'taki saldırıdan önce ABD yönetimi, Rus yetkililere, Moskova'daki toplu etkinlik ve konserlere yönelik terör tehdidine ilişkin açık ve detaylı bilgi iletmiştir" dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, ABD'nin 7 Mart'ta Moskova saatiyle 11.15'te, daha önce de kullandıkları prosedürlere uygun şekilde, söz konusu "terör tehdidine" ilişkin yazılı güvenlik uyarı notunu ilettiğini aktardı.

Bir gün sonra da bölgede yaşayan Amerikan vatandaşlarına yönelik kamuya açık güvenlik uyarısı yaptıklarını vurgulayan Kirby, daha önce de benzer terör tehdidi değerlendirmelerini Rus yetkililere ilettiklerini ifade etti.