Beylikdüzü Belediyesi tarafından hijyenik ve sağlıklı koşulların sağlandığı Beylikdüzü Modern Kurban Satış ve Kesim Merkezi'nde geleneksel hale gelen “En Temiz Çadır” ödülleri sahiplerini buldu. Toplam 150 çadır arasında en temiz ve hijyen olan çadırların altınla ödüllendirildiği törende, emek veren herkese teşekkürlerini ileten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “İstanbul’un 39 ilçesinde hijyen açısından bu kadar temiz bir kurbanlık alan olduğunu düşünmüyorum. Beylikdüzü Belediyesi olarak bu hizmeti önümüzdeki yıllarda daha da eksiksiz bir şekilde vatandaşlarımıza sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından, Yakuplu Mahallesi Ambarlı Tır Parkı’nda kurulan Modern Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde tüm hazırlıklar tamam. Toplam 20 bin m2’den oluşan alanda Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar gerekli muayenelerden geçirildikten sonra, evrakları kontrol edilerek alana alındı. Alanda ilaçlama, temizleme, bakım ve alt yapı gibi tüm gerekli işlemler tamamlanırken Arefe günü gelenekselleşen “En Temiz Çadır” ödülleri de gerekli takip ve incelemeler sonucu sahiplerini buldu. Alanda bizzat incelemelerde bulunarak kontrollerini sağlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, her yıl düzenlenen bu törenle Beylikdüzü Belediyesi tarafından sağlanan temiz ortamın çadır sahiplerince korunması adına küçük bir teşvik olduğunu belirtti.

En temiz çadırlara altınlarını Başkan Çalık takdim etti

Büyükbaş ve küçükbaş çadır sahiplerinin ödüllendirildiği törende; büyükbaş çadırlarında 1.ye tam, 2.ye yarım, 3.ye çeyrek altın verilirken küçükbaşta 1.ye çeyrek altın Başkan Mehmet Murat Çalık tarafından takdim edildi. Temiz çadır sahiplerine özenlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Çalık, “Gelenekselleşen bu ödülleri çadırlar arasında tatlı bir rekabet oluşturmak ve çadır içlerinin de temiz tutulmasını teşvik etmek adına veriyoruz. Mümkün olduğunca buraya gelen vatandaşlarımızın kokudan en az düzeyde etkileneceği bir düzen kurmaya gayret ettik. İstanbul’un 39 ilçesinde hijyen açısından bu kadar temiz bir kurbanlık alan olduğunu düşünmüyorum. Beylikdüzü Belediyesi olarak bu hizmeti önümüzdeki yıllarda daha da eksiksiz bir şekilde vatandaşlarımıza sunmaya devam edeceğiz. İnşallah bayramda bütün çadır sahiplerimiz emeklerinin karşılığını alır. Kurban Bayramı’nın 1.gününde de burada olacağız. Umuyorum güzel başlayan bu Kurban Bayramı hazırlığı çok güzel geçer. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, müdürlüklerimize, Başkan Yardımcılarımıza, buradaki işletmeci arkadaşlarımıza, buraya gelen çadır sahiplerine, meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kurban Bayramımız mübarek olsun” ifadelerini kullandı.