Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban Bayramı arefesinde ilk ziyaretini Mersin Şehitliği’ne gerçekleştirdi. Şehit mezarlarına karanfil bırakan Başkan Seçer, şehit aileleriyle bayramlaştı. Şehitlik ziyaretinin ardından Yakaköy Mezbahası’na giden Seçer, mezbahada şehitlerin  aziz anısına ithafen 20 kurban kestirdi.

Tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Seçer, “Allah ailelerinin acısını azaltsın. Hala Türkiye’de terör can almaya devam ediyor. Umut ediyorum bu terör ortamı bir an evvel son bulur. Bir siyasetçi olarak, dün de, bugün de, yarın da bu terör ortamının bitmesi için her türlü katkıyı sağlamaya devam edeceğim” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, günün erken saatlerinde Kurban Bayramı ziyaretlerine başladı. İlk olarak Mersin Valiliği tarafından Mersin Şehitliği’nde düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Başkan Seçer, şehit aileleri ve yakınları ile bayramlaştı, şehit mezarlarına karanfiller bırakarak dua etti. Seçer, kaybettikleri evlatlarını ziyarete gelen şehit aileleri, eşleri ve çocukları ile tek tek ilgilendi.

Şehitlikte kısa bir demeç veren Başkan Seçer, ülke uğruna canlarını veren şehitleri unutmamak ve unutturmamak gerektiğini ifade ederek, terör olaylarının asgariye indirilmesi konusunda siyasilere büyük görev düştüğünün altını çizdi. Seçer, “Bugün burada olmak bizi hüzünlendirdi. Çok acı gencecik evlatlarımızın bu toprak altında olması, anaların yüreğine ateş düşmesi. Ancak bunlar da dünyanın bir gerçeği. Siyasilerin görevi de bu acıları en asgariye indirmek. Mustafa Kemal Atatürk'ün bir sözü var ‘Zorunlu olmadıkça Savaş bir cinayettir’ der. Gerçekten de öyle. Savaşın, terörün yarattığı sonuçlar; genç ölümler, öksüz, yetim çocuklar, evlatlarını genç yaşta yitiren anneler, babalar, eşler. Bunlar tabi zor görüntüler. Ateş düştüğü yeri yakar. Allah gani gani rahmet eylesin. Şehitlerimiz, bu ülke uğruna hayatlarını feda ettiler. Bizlere de yaraşan onları unutmamak ve unutturmamak, onların anısını yaşatmak. Onların hakkını, bu ülke üzerindeki emeklerini her daim anmak, bunları kuşaklara aktarmak” dedi.

Seçer: “Umut ediyorum bu terör ortamı bir an evvel son bulur”

Şehitlik ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediyesi’ne ait Yakaköy Mezbahanesi’ne giden Başkan Seçer, mezbahada Mersin İl Müftü vekili Cafer Erol ile birlikte şehitler anısına ve ihtiyaç sahiplerine ve kimsesizlere dağıtılmak üzere 20 adet kurban kestirdi. Kesilen kurbanların şehitlerin aziz anısına kesildiğini vurgulayan Başkan Seçer, tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Bugün burada arkadaşlarımızla beraber Yakaköy Mezbahamızda, aziz şehitlerimiz için, onların anısına kurban kesimi yaptık. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah ailelerinin acısını azaltsın. Hala Türkiye’de terör can almaya devam ediyor. Umut ediyorum bu terör ortamı bir an evvel son bulur. Bir siyasetçi olarak, dün de, bugün de, yarın da bu terör ortamının bitmesi için her türlü katkıyı sağlamaya devam edeceğim.  Bu benim genel anlayışımdır. Bu ülke topraklarında hangi etnik kökende, hangi inançta olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında barış ve huzur ortamında yaşanan bir ülke için her türlü zemini bizlerin oluşturması gerekiyor” diye konuştu.

Kesilen kurbanın ardından yetkililerden Yakaköy Mezbahası ile ilgili bilgi alan Seçer, kesimhanede görevinin başında olan personelle  de bayramlaştı.