Kartal Belediyesi, Adalar Vakfı, Toplum Gönüllüleri Vakfı ile Nâzım Hikmet’in edebi mirasçısı olarak Gündüz Vassaf işbirliği ile bu yıl 5’incisi düzenlenen kampta, Türkiye’nin her bölgesinden seçilen 20 Toplum Gönüllüsü genç ile bir araya gelen Başkan Gökhan Yüksel, deneyimlerini paylaşarak, iş yaşamında başarıya ulaşmanın yollarını anlattı.

İnteraktif bir iletişim ortamında gerçekleşen buluşmada gençler, Başkan Gökhan Yüksel’in kendi deneyimlerinden yola çıkarak paylaştıklarını büyük bir ilgi ve merakla dinledi.

“Nazım Hikmet, Vatan Demek”

Konuşmasına ülkenin dört bir yanından gelen gençlere seslenerek başlayan Başkan Gökhan Yüksel: “Kampımızın adı gibi Nazım Hikmet; vatan demek, vatan sevgisi demek. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençlerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bizim için; Edirne’den Diyarbakır’a, Ardahan’dan Hakkâri’ye, Isparta’dan Konya’ya hiçbir kardeşimizin farkı yok. Biz ülkemizi, o ülkeyi oluşturan bireyleriyle ‘tek’ görüyoruz. Nazım Hikmet adı da bu kampa bu yüzden bu kadar çok yakışıyor. Memleket sevdası ile vatanın dört bir tarafı bizim gözümüzde birdir.” şeklinde konuştu.

"Önünüze Engeller Çıkabilir, Cesaretli Olun"

Konuşmasında, tecrübe edilmiş bilginin çok kıymetli bir kaynak olduğunu, bu bilgiyi edinmiş insanlardan feyz alınması gerektiğini vurgulayan Başkan Gökhan Yüksel, "Cesaretli olun. Bu cesaretin altında özgüven, eğitim, liyakat ve gerçeklik olması lazım. Körü körüne de cesaret olmaz. Hedefleriniz, amaçlarınız ve yapmak istedikleriniz doğrultusunda cesaretli olun. Önünüze bir takım engeller çıkabilir; ama engelleri aştıkça aslında insanların özgüveni ve cesareti yerine gelir. Cesaretin temelinde de bilgi olmalıdır. Öğrenerek, okuyarak, tecrübe ederek; bazen tecrübe edinmiş insanların tecrübelerinden faydalanarak bilgiye ulaşabilirsiniz. Tecrübe çok değerli bir kaynak, pahalı bir bilgidir. O tecrübeyi edinen kişi, bunun bedelini çoktan ödemiştir ve bu bilgiyi size bedel ödetmeden sunuyorsa, onun farkında olmak da kıymetlidir. Her birinizin önünde güzel bir eğitim hayatı var. Eğer hayallerinizi, hedeflerinizi ve ilgi alanlarınızı doğru belirlerseniz, bu süreci keyif alarak geçirebilirsiniz." dedi.

"Hiçbir Başarı Tesadüf Değildir"

Doğru hedefler, doğru ilgi alaka ve doğru eğilimlerin başarıyı getireceğini belirten Başkan Gökhan Yüksel, şunları dile getirdi: "Uzun bir süre televizyonlarda Türkiye ve dünya ekonomisini yorumlamayı hedefledim. İktisat bölümü mezunuyum. İktisat eğitimim başladıktan sonra, özellikle 3. ve 4.sınıfın ardından dolar, euro, altın, enflasyon; bu rakamlar neye göre artıyor ve azalıyor; acaba biri mi belirliyor bunları... diye düşünürken, öğrenmeye başladım. Öğrendikçe ve ilgi gösterdikçe, -bir gün acaba TV ekranlarında bunları yorumlayabilir miyim?- diye hayal ederken, o alanda yüksek lisans yapma ihtiyacı duydum. Marmara Üniversitesi'nde Sermaye Piyasası yüksek lisansı yaptım. O branşla birlikte bir finans kuruluşunda iş olanağı yakaladım. O işi yaparken de hem keyifle gidiyordum, hem okuyordum, hem de para kazanıyordum. O yüzden doğru hedefler, doğru ilgi alaka ve doğru eğilimler hayatımızı daha güzel bir hale getirebilir. Ardından yine bu iş gerçekleştikten sonra hayallerime doğru koşmaya başladım. Ekonomi dergilerine ve yazılı-görsel basındaki ekonomi kanallarına ve radyolarına analiz ve bilgi vermeye başladım. Ekonominin büyük üstatlarını izlerken, bir gün onlar gibi olmayı hayal ettim. Ta ki Kartal'da siyasette biraz daha aktifleşene kadar. Ardından Kartal Belediyesi'nde belediye meclis üyesi oldum. Cumhuriyet Halk Partisi'nden belediye meclis üyesi olma şansı elde ettim. Sonra kademe kademe birçok yolda ilerleyerek bugün İstanbul'un en genç belediye başkanı olarak karşınızdayım. Bunların tesadüf olmadığını bilmeniz gerekiyor. Hiçbir başarı tesadüf değildir. "

"Hayallerinize Sınır Koymayın"

Son olarak hayallere sınır konulmaması gerektiğini, bireyi başarıya giden yolda alıkoyan en büyük problemin yine kişinin kendi önüne koyduğu engeller olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Gökhan Yüksel konuşmasını şöyle sürdürdü:  "Sohbetin en başına dönüyorum. Bilgiye, tecrübeye ve hedefe dayalı hazırlıklarınızı yaptığınız zaman, İstanbul'un en genç belediye başkanı da olabilirsiniz, çok genç yaşta çok etkili bir yönetici de olabilirsiniz veya en iyi üniversitelerden birini kazanıp o üniversitelerde okuma şansı da elde edebilirsiniz. Eğitim ve öğretiminizi tamamladıktan sonra kendi hedeflerinizde, bölgenizde, mahallenizde çok ciddi işlere imza atabilirsiniz. Belki tek başınıza geldiğiniz memleketin kaderini değiştirebilirsiniz. O yüzden hayallerinize sınır koymayın. Bununla ilgili kendinize güvenmeniz gerekli. O yüzden özgüveni yükseltecek işlerin peşinden gitmek lazım. Nedir bu, yine başa dönüyoruz; bilgi, eğitim, görgü, tecrübe; bu alanlardaki fırsatları iyi değerlendirmek gerekiyor.”

Başkan Gökhan Yüksel’in konuşmasının ardından gençler, İstanbul’un en genç Belediye Başkanı ile aynı çatı altında olmanın yarattığı merakla kendisine onlarca soru yöneltti.