Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş muhtarlarla bir araya gelmeye devam ediyor.

Şereflikoçhisar ilçesinden 64 muhtar ile makamında bir araya gelen Başkan Yavaş, önceliklerinin köylerin ihtiyaçlarına göre hizmet vermek olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da hazır bulunduğu muhtarlar toplantısında Başkan Yavaş, muhtarların kendi mahalleleri ile ilgili taleplerini ve sorunlarını dinledi. Muhtarların sorunlarını çözümlemek için görevlendirilen bürokratlar muhtarların hazırladıkları dosyaları alarak ilettikleri konuları tek tek not aldılar.

 

“ÖNCELİĞİMİZ KÖYLERDE SU, YOL VE KANAL SORUNUNU ÇÖZMEK”

Birçok mahallenin ortak problemi olan su, kanalizasyon ve yol ihtiyaçlarının öncelikli olarak çözüleceğini vurgulayan Başkan Yavaş, “Önceliğimiz içme suyu, yol ve kanalizasyon sorunlarını çözmektir. Bunlarla ilgili gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından çalışmalarımıza süratle başlayacağız. Belediye başkanlığımız süresince hiçbir köyümüz susuz, yolsuz ve kanalsız kalmayacak. Yapacağımız tasarruflarla, hesaplarla inşallah bunlara yetişmeye çalışacağız ” dedi.

Ankara merkezde bulunan 4 bin 600 bakkalı, Halk Ekmek Fabrikası’nın bayisi yapıp, buraları Halk Market olarak hizmete sunacaklarını belirten Başkan Yavaş, “Sizlerden satın alacağımız ürünleri orada pazarlayacağız. Dışarıdan almak yerine çok daha uygun fiyata üretip satacağız. Hem Ankara’nın ilçelerini kalkındırırken hem de tüketiciye ucuz meyve, sebze, et, süt temin ederken bir yandan da bakkallarımıza da sahip çıkmış olacağız ”dedi.

 

KIRSAL KALKINMA İÇİN ÖNEMLİ PROJELER

Başkan Yavaş; kırsal kalkınmaya yönelik önemli projeleri hayata geçirmeye hazırlandıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Sözleşmeli üreticiliğe geçerek sebze, meyve, buğday, bitki ve ağaçları sizden alacağız. Hayvancılık konusunda projelerimiz var. Silaj yardımı, yem yardımı yapmak gibi destekleyerek biz satın alacağız Önceden fiyatımız belli olacak ve tüketiciye ulaştıracağız. Ayrıca kuracağımız gıda güvenlik laboratuvarı ile Ankaralıya vereceğimiz malın ne kadar güvenli olarak verildiğini de göstereceğiz.”

 

“ŞEREFLİKOÇHİSARLILARA VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ARKASINDAYIZ”

Şereflikoçhisar ilçesinden gelen muhtarlarla ilçeye dair birçok konuyu masaya yatıran Başkan Yavaş “Seçimlerdeki parti işi bitti. Artık herkese eşit bir şekilde hizmet etmeye çalışacağız, bundan emin olabilirsiniz. Önceliklerimiz insan sağlığı ilgilendiren su, yol ve kanal çalışmaları olarak devam edecek. Şereflikoçhisar’da turizm de dahil olmak üzere söz verdiğimiz her şeyi yapacağız ”diye şeklinde konuştu.

 

“HAKSIZ KÖMÜR ALIP SATANLARI ENGELLEYECEĞİZ”

Halk Kart sistemine geçileceğini belirten Başkan Yavaş, haksız alınan yardımların ortadan kaldırılması için bu konuda muhtarlardan gerekli araştırmaları yaparak görevlendirdiği bürokratlara bildirmelerini istedi.

Büyükşehir Belediyesi’nden kömür yardımı alanlar için büyük kolaylık sağlayacak uygulama için Başkentgaz şirketi ile görüşmelerin devam ettiğini ve bir dahaki seneye hayata geçirmek istedikleri projeyi anlatan Başkan Yavaş,

“Bu yılda kömür dağıtımını yapacağız. Bir dahaki sene için Ankara merkezde şöyle bir uygulama yapacağız. Başkentgaz firmasıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Anlaşabilirsek Başkentgaz firmasından abonelik ücretini siz karşılayın diyoruz. Kömür yardımına karşılık gelecek gazı da biz yükleyelim. Doğalgaz olan ilçeleri de kapsayacak. Böylece haksız olarak kömür alan ve satanları da engelleyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

MUHTARLARDAN BAŞKAN YAVAŞ’A TEŞEKKÜR

 

Başkan Yavaş ile gerçekleştirilen görüşmeden oldukça memnun kaldıklarını ifade eden muhtarlar çözümü odaklı ve verimli bir toplantı olduğunu ifade ettiler. Gördükleri samimiyet karşısında tüm sorunları rahatlıkla aktarabildiklerini söyleyen muhtarlar daha önce böyle bir imkanlarının olmadığını kaydederek Başkan Yavaş teşekkür ettiler.