Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi  Ekim ayı toplantısının ikinci oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın yönetiminde gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine planladığı “Barış Pınarı Harekatı”na yönelik ABD Başkanı Donald Trump’ın yaptığı açıklamalar Başkent gündemine oturdu.

Başkan Yavaş da Meclis’teki konuşmasına, Trump’ın Türkiye’ye karşı tehdit içeren mesajlarına sert tepki göstererek başladı.

"TÜRKİYE'Yİ TEHDİT ETMEYE HİÇ KİMSENİN HAKKI YOKTUR”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ABD Başkanı Trump’ın sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajlarını nezaketsizlik ve hadsizlik olarak nitelendirdi ve şöyle konuştu:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak diyoruz ki, Türkiye'yi hadsiz bir şekilde tehdit etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Türkiye'nin hiç kimseden korkacak hali de yoktur. Çünkü Türkiye bildiğiniz gibi zor dönemlerde, Kurtuluş harbinde, daha öncesinde ve daha sonrasında bir ve beraber olmasını her zaman bilmiştir. Trump'ı saygı göstermeye davet ediyoruz. Bir ve beraber olarak, içerisinde en ufak bir muhalif ses çıkmadan, 82 milyon ferdimizin tümünün karşısında olduğunu bilmesini isteriz.”

BAŞKAN YAVAŞ MECLİS’TEKİ TARTIŞMALARDAN RAHATSIZ

Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında işten çıkarmalar konusunda yaşanan tartışmalardan duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Başkan Yavaş, Ankara'ya hizmet etmek için 4.5 yılın kaldığını, bu hizmetleri ilçe belediyeleri ve tüm meclis üyeleri ile birlikte yapmak istediklerini belirtti.

Başkan Yavaş, iddialardan ve ithamlardan önce yan yana gelerek bilgi ve belgelerin istenmesi halinde bunları paylaşabileceğini, böylece tartışmaların önüne geçilebileceğine dikkat çekti.