Kartal Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrenciler için ilçedeki sınav merkezlerinin önlerinde stantlar kurarak öğrencilere maske, su ve kolonya ikramında bulundu.

Liseyi bitirip üniversiteye girebilmek için ter döken gençlerin heyecanına ortak olan belediye görevlileri, sık sık sosyal mesafe ile ilgili uyarılarda bulundu. Sınavların gerçekleşeceği okulların önünde stant kuran Kartal Belediyesi, görevli personel aracılığı ile su ve maske dağıtarak virüse karşı kolonya ikramı gerçekleştirdi. Sabah erken saatlerden itibaren stant kuran görevliler, gençlerin sınava girmesinin ardından ailelere de su ve kolonya ikramında bulundu.

 
50 FARKLI NOKTADA MASKE VE SU DAĞITIMI YAPILDI

Sınavlardan önce ilçe genelinde tüm okullarda dezenfekte işlemlerini tamamlayan Kartal Belediyesi, sınav başlarken de öğrencilerin yanında oldu. 50 ayrı okulda personel görevlendirilip stantlar kurulurken, toplamda 17 bin 400 maske ve 19 bin adet su dağıtıldı.Cumartesi günü yapılan Temel Yeterlilik Testi (TYT)’nin ardından öğrenciler Pazar günü de Alan Yeterlilik Testi (AYT) için ter dökecek. Kartal Belediyesi, Pazar günü gerçekleşecek sınav öncesi de öğrencilere maske su ve kolonya dağıtımını yapmak için belirlenen noktalarda hizmet verecek.

"SINAV SÜRESİNCE YANINIZDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de hafta sonu sınavlara girecek öğrenciler için sosyal medya üzerinden kısa bir mesaj yayımlayarak şu ifadelere yer verdi: “Değerli gençler, YKS öncesi okullarımızda sizler için hijyenik bir ortam yaratmak adına okullarımızı dezenfekte ettik. Sınav süresince yanınızda olmayı sürdüreceğiz. Hepinize başarılar diliyorum. Sınav süresince öğrencilerimizin dikkatini dağıtmamak için gerekli özeni gösterelim, okul çevresinde korna kullanmayalım.”