Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Temmuz ayı belediye meclisinin 3. oturumu, Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yoklamanın ardından yaptığı açıklama ile başladı.

“Gündem dışı söz alabilir miyim?” diyen Karalar, “Şimdi bir haciz daha geldi bugün. Ben bunu hem sizinle hem de kamuoyuyla paylaşmak istiyorum” diyerek konuşmasına devam etti.

2016 yılında Aydın Prefabrik isimli bir firmanın Adana Büyükşehir Belediyesi’ne parke işi yaptığını kaydeden Karalar, “Bu şahıs Ceyhan’daki davada da sanık zaten. Buradaki parkede de ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyoruz” diye konuştu. Söz konusu kişinin 2016 yılından bugüne kadar parasını alamadığı gerekçesiyle haciz uygulaması başlattığını belirten Karalar, “Aslında biz ufak ufak ödüyorduk protokol kapsamında. Her ay sanırım 250 bin ile 300 bin lira civarında para alıyordu. Bizim makam odamızı hacze gelmiş. Zaten her gün bizim böyle güzel bir evladımız oluyor. Her gün böyle güzel bir haber alıyoruz. Bu güzel haberi sizinle paylaşmak istedim” dedi.

‘BENİ BİRAZ ZOR GÖTÜRÜRLER’

Karalar, bir meclis üyesinin yaptığı “Başkan seni de götürmesinler” esprisine “Beni biraz zor götürürler” diye yanıtladı. karalar şöyle konuştu: “Oradaki amaç şu; Adana Belediyesi’nin makam odası haczedildi demek kamuoyunda. 2016’da olmuş bu iş, 4 sene geçmiş, nedense arkadaşlar 3 sene beklemişler, 3 sene paralarını almamışlar. Bir insan bir iş yapıyor, 4 sene bekliyor ve parasının peşinde koşmuyorsa o işin nasıl bir fiyata alındığını tahmin etmek zor değil. Ensflasyonun olduğu, fiyat artışlarının olduğu bir ülkede bir insan 4 sene bekliyorsa herhalde 100 liralık işi 400 liraya yapmıştır. İnceletiyorum şimdi onu. Aynı zamanda çok ciddi bir istihbarat da var konuyla ilgili. Kendi sattığı taşları kendi işinde kullandığı yönünde haberler var. Ama tabi bunları ispat etmek lazım.”

‘4 YIL BEKLEYİP ZEYDAN KARALAR BELEDİYE BAŞKANI OLUNCA HACİZ GETİRİYOR’

Konuşmasına, “Keşke bu konuları gündeme getirmek durumunda kalmasak” diyerek devam eden Zeydan Karalar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne yazık ki her gün bazen bir bazen birden fazla haciz yaşadığımız için bunları üzüntüyle de karşıladığımız için söyleme gereği duyuyoruz. Zeydan Karalar’ı zor duruma düşürmek için mi yapıyorlar bunu? Benim ürettiğim bir borç değil ki? 2016’da bir iş yapmış. 2016’dan bu yana beklemiş adam, Zeydan Karalar belediye başkanı olunca haciz getiriyor. Bunu Allah da bilir, mübarek günde insana kötü bir şey söylemek istemiyorum ama 4 sene beklemişse bir adam 1 liralık işi kaç liraya yaptığını tahmin etmemek mümkün değil ki. Zaten işlerin çok büyük bir bölümü böyle. Neyse sağlık olsun.”