Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Cengiz Topel Caddesi’ndeki Atatürk Parkı’nın yanında bulunan 7 bin 114 metrekarelik arsayı 23 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardı. 12 Ağustos günü gerçekleşecek ihale öncesinde CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı daha öncede alanın satışı için gerçekleşen ihaleyi yargı kararıyla durdurduklarını hatırlatarak, yeni bir yargı süreci başlatacaklarını söyledi.

ANKA’ya konuşan Sarı, bu alanın hazineden kültür merkezi yapmak için alındığını ancak yapılamayınca lunaparka çevrildiğini belirterek, şimdi alanda AVM ve otel yapılmak istendiğini açıkladı:

“Kentimizin merkezinde ticaret alanına, otel alanına değil, toplumun, halkın, çocuklarımızın rahatça gezip, eğlenip oynayabileceği sosyal, kültürel alanlara ihtiyacı var. Şehrin merkezinde, parkın hemen yanında ve yaşam alanının hemen içerisindeki böylesine toplumsal değeri olan bir alanı otel yapmak ve bir ticari firmaya verebilmek için böylesine ciddi bir mücadele verilmesini de esefle kınıyorum.”

UCUZA MI GİDECEK?

“Bugün satılması planlanan yer için, geçen sene Ağustos ayında Büyükşehir Belediyesi’nin Kıymet Takdir Komisyonu tarafından 22 milyon 766 bin 528 lira bedelle komisyon üyeleri tarafından bir fiyat belirlendi. Bu fiyat bizim komisyon üyelerimiz tarafından da uygun bulunmuş bir fiyat değildi. Bizim kendi meclis üyelerimiz komisyonda yer alan arkadaşlarımızın belirlediği fiyat 36 milyon civarındaydı. Bizim belirlediğimiz fiyatın neredeyse yarısı kadarına burası satışa çıktı. Ama bugün güncel fiyatlara baktığımızda; o gün yaklaşık 23 milyona satılması planlanan ve aradan bir yıl geçmiş olmasına rağmen hala aynı bedelle satış ilanına çıkılmıştır. Bu alan için kısaca bir hesap yaptığımızda rakamı dolar bazına çevirdiğimizde 3 milyon 900 bin dolar civarına geliyor. Aynı bedeli sadece kurlar üzerinden değerlendirdiğimizde burasının 27 milyon liraya satılması gerekiyor. Şu anda kamunun parası zayi ediliyor, birilerine bu yer verilmek üzere ısrarlı bir şekilde hatta bedelinin altında verilme çabası da aşikar.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın ısrarla araziyi satmak istediğini vurgulayan Sarı, alanın satışını iptali için daha önce açtıkları davada henüz karar verilmediğini hatırlatarak, “Bu alanla ilgili açılandan davada mahkeme henüz bir karar vermemiştir. Bu hatadan dönmezlerse mücadelemiz devam edecek. Satışında iptali için dava açıp itirazımıza devam edeceğiz. Halkımızın hakkını korumaya devam edeceğiz” dedi.