Pandemi sürecinde hiçbir toplumsal kesimi ve kurumu ihmal etmedik, etmeyeceğiz diyen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat “Söz konusu olan çocuklarımız olunca bütün imkanlarımızla onların sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleri için her türlü çalışmayı gerçekleştireceğiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla öğrencilerimizin ve okullarımızın ihtiyaçlarını en kısa zamanda gidereceğiz.” dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle mart ayından itibaren eğitime kapalı olan okullar kademeli bir şekilde açılmaya başlıyor. 21 Eylül Pazartesi günü itibariyle okul öncesi ve ilkokul 1. Sınıf öğrencileri ders başı yapacak. Bu kapsamda da hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de belediyeler öğrencilerin daha sağlıklı bir ortamda öğrenim görmeleri için okullarda hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. Bugün de İstanbul’da Beşiktaş Belediyesi ekipleri ilçede yer alan 21 okul öncesi ve ilkokulda dezenfekte işlemi gerçekleştirerek eğitime hazır hale getirdi.

Başkan Rıza Akpolat, Pandemi sürecinde ilçe genelinde Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 53 okulda dezenfekte işlemi gerçekleştirildiğini, eğitime ara verilen dönemde de yapılan özel sınavlarda 25 okulda çalışma gerçekleştirildiğini belirtti. Okullarda dezenfekte işlemlerinin dışında bakım ve onarım çalışmalarının yapılarak bütün ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Başkan Akpolat, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin ilçe genelindeki tüm okulların boyasından su tesisatına kadar her türlü eksikliklerinin giderilerek eğitime hazır hale getirildiğini söyledi.
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, ayrıca dezenfekte işlemini sürekli biçimde yapacaklarını okullara maske ve hijyen kitleri dağıtacaklarını belirterek bundan sonraki süreçte öğrencilerin bilgisayar, tablet vb ihtiyaçlarının giderilmesi için de yoğun bir çalışma başlatacaklarını dile getirdi.