CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na Kadıköy ziyareti sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve bürokratlar eşlik etti.

KADIKÖY İÇİN BÜYÜK BİR KÜLTÜR HAFIZASI OLACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hasanpaşa’da restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Hasanpaşa Gazhanesi’nde incelemelerde bulunarak; iklim müzesi, tiyatro alanları, atölyeler, kütüphane, kafeterya ve sosyal alanların yer aldığı ve son aşamaya gelen projeyle ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu “Kadıköy için büyük bir kültür hafızası olacak” dediği Gazhane projesi için: “Umarım İstanbul’un her tarafında buna benzer kültür merkezleri hayata geçer. Eminim İstanbullular, Kadıköylüler bu alandan büyük keyif alacak.” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Buradan çok yaratıcı işler çıkar. Biraz da kendi halkına emanet edildiğinde bu tür alanlar kendini ortaya koyar. Bu konuda da Kadıköy civarı marifetlidir." dedi.

Kılıçdaroğlu burada İmamoğlu’na dönerek, "Sayın Başkan, buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi" diye espri yaparken İmamoğlu da "Yok, yok Genel Başkan’ım. Aslında çocuk, genç odaklı kütüphanesi, kitapçısı, kafeteryası olacak. Çok güzel bir sahnesi var" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu ise "Çok güzel bir kültür merkezi olacak. İstanbullular keyif alacak, Kadıköylüler keyif alacaklar. Umarım İstanbul’un her tarafında buna benzer kültür merkezleri oluşur. Zaten Başkan da kararlı; ‘Yapacağım’ diyor” dedi.