Uzun süredi rİzmir gündemini meşgul eden Menemen Belediyesi'nde başkanvekili için kura çekimi, Vali Yardımcısı Hulusi Doğan’ı Menemen Belediye Başkanvekili olarak görevlendirmesiyle gerçekleşti. Kura çekiminde bu kez, isimler a4 kağıdına yazılıp, siyah torbanın içine konuldu. Çekimi, gömleğinin kolunu sıyırarak Vali Yardımcısı Doğan gerçekleştirdi. CHP’li Deniz Karakurt ve AKP’li Aydın Pehlivan’ın yarıştığı kurada Aydın Pehlivan’ın adı çıktı. Sonucun ardından CHP’li meclis üyeleri salonu terk etti.


Menemen Belediyesi'nde başkanvekili için kura çekimi, Vali Yardımcısı Hulusi Doğan’ı Menemen Belediye Başkanvekili olarak görevlendirmesiyle gerçekleşti. Kura çekiminde bu kez, isimler a4 kağıdına yazılıp, siyah torbanın içine konuldu. Çekimi, ‘gömleğinin kolunu sıyırarak’ Vali Yardımcısı Doğan gerçekleştirdi. CHP’li Deniz Karakurt ve AKP’li Aydın Pehlivan’ın yarıştığı kurada Aydın Pehlivan’ın adının çıktı. Sonucun ardından CHP’li meclis üyeleri salonu terk etti.

NE OLMUŞTU?

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ‘zimmet’ ve ‘irtikap’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmesi ve İçişleri Bakanlığı’nca görevinden uzaklaştırılmasının ardından Menemen Belediye Meclisi’nin 1 Aralık 2020’de gerçekleştirdiği seçimde CHP’li Deniz Karakurt ile AKP’li Aydın Pehlivan başkanvekilliği için yarışmış ve oylarda eşitlik yaşanması sonucu kura çekimi yapılmıştı. Kura çekimi sonucunda CHP’li Karakurt’un başkanvekili olmasının ardından AKP tarafından kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan itirazda mahkeme yürütmenin durdurulması ve kuranın yenilenmesine karar vermişti. CHP ise mahkemenin kararına hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle itiraz etse de itiraz reddedilmişti. Mahkemenin nihai kararı beklenirken İzmir Valiliği kuranın tekrarlanmasına karar verince Millet İttifakı meclis üyeleri kura çekiminin yapılacağı meclis toplantısının ilkine katılmayarak boykot etmiş, ikinci toplantıda ise kura çekimine ilişkin maddenin gündemden çıkarılmasına ilişkin önerge vererek kuranın gerçekleşmemesini sağlamıştı. Son kertede, İzmir Valiliği, Vali Yardımcısı Hulusi Doğan’ı Menemen Belediye Başkanvekili olarak görevlendirerek Menemen Belediye Meclisi’nin Belediye Başkan vekilini belirlemek üzere kura çekimi için 12 Ocak Salı Günü saat 14.00’da toplanmasına karar vermişti. Salı günü ise salt çoğunluk sağlanamadığı için kura yine gerçekleşmemişti.