Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in öncülüğünde kurulan ve belediye meclis üyelerinin üyesi olduğu “Burhaniye Eğitime Destek Derneği” şimdiye kadar 350 tableti ihtiyaç sahibi çocuklarla buluşturdu. 150 tabletin daha dağıtılacağı kampanya bölgede büyük ses getirdi.

Okulların kapanarak uzaktan eğitim sistemine geçmesiyle birlikte evde tableti olmayanlar için başlatılan kampanyada toplam 500 tablet çocuklarla buluşturulacak. Eğitimde fırsat eşitliği şiarıyla, ihtiyaç sahibi çocuklara tablet hediye etmeye başlayan Dernek 2 ayda 350 tabletin dağıtımını gerçekleştirdi.

Burhaniye Belediyesine başvuran ihtiyaç sahibi ailelerin gelir ve mal varlıklarına göre komisyon tarafından incelenmesinden sonra, geliri olmayan veya tek maaşla çalışan ailelere öncelikli olarak tabletler dağıtılıyor
Eğitimin her şeyden önce geldiğini ifade eden Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz her koşulda eğitimlerini alabilmeliler. Burhaniye Belediyesi olarak eğitim alanında yatırım ve projeler üreterek geleceğimizi şekillendirmek için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.