Büyükçekmece Belediyesi meclis toplantısı ikinci oturumu belediye hizmet binasındaki meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında gündem maddeleri ilgili komisyon raporları doğrultusunda görüşülerek karara bağlandı.  

“Tüm halkımızı Atamızı Anma Programına davet ediyorum”

Gündem öncesinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma gününe etkinliklerine tüm Büyükçekmecelileri davet eden Başkan Akgün; “Kurtarıcımız ve Cumhuriyetimizin kurucusu mümtaz insan, liderler arasında en örnek insan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 81’inci yılında saygı ve minnetle anıyoruz. Kendisini ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyoruz” ifadesini kullandı.

“Onların başarısı Cumhuriyetin başarısı olacaktır”

Yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü de kutlayan Başkan Akgün sözlerine şu şekilde devam etti: “Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizleri yetiştiren, bu ülkenin eğitimine hayatlarını adayıp aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Emekli öğretmenlerimizin hepsinin ellerinden öpüyoruz, sağlık ve esenlikler diliyoruz. Görevleri başındaki öğretmenlerimize başarılar diliyoruz. Onların başarısı Cumhuriyetin başarısı olacaktır. Onların yetiştireceği gençlik gelecekte Türkiye Cumhuriyetinin başarısını sağlayacak Türkiye Cumhuriyetini yükseltecek, demokrasimizi taçlandıracak. Bütün öğretmenlerimizin şimdiden Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.”

CHP Grup Başkanvekili Coşkun Tanış ve AK Parti Meclis Üyesi Hafife Çiftçi de10 Kasım Atatürk’ün ebediyete intikal edişi ve 24 Kasım Öğretmenler Günü’yle ilgili olarak partilerin görüş ve temennilerini aktardı.