10 Kasım Atatürk’ü Anma Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Ahmediye Meydanı ve Atatürk Anıtı açılış törenine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından yaptırılan Ahmediye Meydanı ve Atatürk Anıtı 10 Kasım’da düzenlenen anlamlı bir törenle açıldı.

“Atatürk’ü anmaktan ziyade anlamak esastır”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Atatürk’ü anmaktan ziyade Atatürk’ü anlamak esastır. Ne demek istediği, bize evrensel anlamda neler ifade ediyor Atatürkçü düşünce bunları kendimize rehber etmeliyiz. Bulunduğumuz makam neresiyse Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyaya bakışını hayat tarzımız haline getirdiğimiz zaman Atatürk’ü anlamış oluruz. Bu mümtaz insanı kendi fikirleriyle anlamak, gösterdiği yolla anlamak mühimdir. Yurtta Barış Dünyada Barış bugün dünyanın en çok ihtiyaç duyduğu anlayıştır. Umudumuzu yitirmiş değiliz. Geleceğe umutla bakan bir ülkeyiz. Cumhuriyet ve demokrasi geleneğimizi tekrar yerine koyup esas hedefe ulaşmış olacağız. Bizim her meydanda vatandaşımızın istek ve arzusuyla Atatürk anıtlarını tamamladık. Yeni nesil Atalarının yüzünü hatırlayacak. Milli şuurun gelişmesinde bunların önemli olduğunu düşünüyorum. Biz bu şekilde Atamızı fiziki olarak meydanlara yaşatmaya kararlıyız” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkan Danışmanı Tarihçi ve Yazar Sacide Bolcan’ın 10 Kasım Atatürk’ü Anma konulu söyleşisinin ardından Atatürk Anıtı’nın önünde toplu fotoğraf çekildi. Ahmediye meydanı açılış törenine emekli komutanlar Oramiral Nusret Güner, Korgeneral Yurdaer Olcan, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral İhsan Balaban, Tuğgeneral Şevket Büyükçuha’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.