Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sözünden yola çıkan Büyükçekmece Belediyesi, “Barışı da İlelebet Yaşatsın Diye 1001 Zeytin Fidanı Doğaya Hediye” sloganıyla zeytin fidanı dikti.

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81’inci yılında anlamlı bir etkinliğe imza atan Büyükçekmece Belediyesi, öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği törende 1001 zeytin fidanı toprakla buluştu.

“Atamızın göstermiş olduğu yolda yürümeye devam edeceğiz”

Törende konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları söyledi: “Bugün 10 Kasım bulunduğumuz yerde zeytin fidanı dikiyoruz. Bu zeytinliğin adı “Yurtta Barış, Dünyada Barış” zeytinliğidir. Çünkü dünyanın en çok barışa ihtiyaç duyduğu bir süreçten geçiyor. Atamızın dünyaya mal olan “Yurtta Barış, Dünyada Barış” zeytin ağacı dikme programımızla da Atamızı bir kez daha andık. Bundan sonraki hedefimiz aynı kararlılık ve azimle Atamızı anlamaya ve onun göstermiş olduğu aydınlık yolda yürümeye devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 81. ölüm yıldönümünde onun aziz hatırası önünde, silah arkadaşlarının ve bu vatan için toprağa düşmüş ne kadar şehidimiz varsa hepsinin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.” 

7’den 70’e zeytin fidanı diktiler

Konuşmanın ardından etkinliğe katılan 7’den 70’e yüzlerce Büyükçekmeceli, Yurtta Barış, Dünyada Barış Zeytin Ormanı’na 1001 adet zeytin fidanı dikti. Törene emekli komutanlar Oramiral Nusret Güner, Korgeneral Yurdaer Olcan, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral İhsan Balaban, Tuğgeneral Şevket Büyükçuha’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.