Büyükçekmece’de lavanta üretimi için kolları sıvayan Büyükçekmece Belediyesi, ilçedeki geniş tarım arazilerinde tarım seferberliği başlattı.

İstanbul’un en büyük lavanta bahçesini Büyükçekmece’de oluşturacaklarını belirten Başkan Dr. Hasan Akgün, lavanta fidesi dikim çalışmalarına katılarak lavanta dikti.

“Çok sayıda tarıma elverişli arazimiz var”

Lavanta yetiştiriciliğine özendirmek için çalışmalara devam edeceklerini belirten Başkan Akgün, “Birçok ailenin geçim kaynağı lavanta olacak. Büyükçekmece’de tarıma elverişli çok sayıda arazimiz var. İlçemizi betona teslim etmedik. Arazi sahipleri lavanta projesiyle yüklü miktarda gelir elde edebilir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun tarım arazileri projesine Büyükçekmece ilçesi olarak destek oluyoruz. Üniversitelerle işbirliği içerisinde harekete geçerek projemize başlamış bulunmaktayız” ifadesini kullandı.

Büyükçekmece’de lavanta üretimine ilgi artıyor

Büyükçekmece Belediyesi’nin destekleriyle ilçede lavanta yetiştiriciliğine olan ilgi her geçen gün daha da artarken, lavanta üreticileri belediyenin sağladığı standlarda kendi ürettikleri lavantalardan elde ettikleri yağ, sabun, kolonya ve benzeri kozmetik ürünlerini direk tüketiciye satabiliyorlar.