Sağlık Bakanlığı’nın risk haritasını açıklamasından sonra, Balıkesir’in çok yüksek riskli iller arasında yer almasıyla birlikte, Balıkesir Valiliği tarafından Dinamik Denetim Süreci başlatıldı. Burhaniye geneli 5 kurum tarafından yapılan denetimlerin en kapsamlısı Burhaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmeye başlandı.

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yüksek riskli kategoride sınıflandırılan süreçte, kontrollü normalleşme dönemine ivedi geçiş yapılabilmesi için denetim süreci hızlandırıldı. Burhaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından, temel unsur ve esasların ön planda olduğu denetimlerde, maske, mesafe, temizlik denetimleri haricinde halkın viirüse karşı duyarlılığı için uyarılarda yapıldı.

7 gün 24 saat olarak kurulan 3’er kişilik 5 ekiple ilçe de denetimlerini aralıksız sürdüren Zabıta ekipleri denetimler esnasında halkı da salgından korunma yollarını aktararak denetim kurallarına uymaları yönünde uyarılarda bulunuyor. İSDEM (İlçe Salgın Denetim Merkezi Uygulaması) sistemine günlük kaydedilen ve takibi yapılan verilerle denetim süreci raporlanıyor.