İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu’nun daveti üzerine “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hatıra Ormanı” açılışına katılan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, hatıra ormanına kendi adına ağaç dikti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu’nun daveti üzerine Büyükçekmece ilçesinde kurulan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hatıra Ormanı”nın açılışına katıldı.


Buldan’a HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Dilşat Canbaz Kaya ile HDP Kadın Meclisi üyeleri de eşlik ederken, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve çok sayıda CHP üyesi kadın da açılışta yer aldı.

HDP Eşbaşkanı Buldan da HDP’li kadınlarla birlikte kendi adına ağaç dikti.

Törene katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise eleştiriler ile ilgili olarak, şunları söyledi:

"Eleştiri yapanlara en güzel cevabımız bugün tekrar bir araya gelmemiz oldu. Türkiye'nin bu tür manzaralara ihtiyacı var. Hele hele bu kadar kutuplaşmanın ve ayrımcılığın olduğu bir dönemde HDP'yi kriminalize etme çabalarının olduğu bir dönemde, Türkiye toplumunun bugün bu resmi görmesi gerektiğini düşünüyorum. Eleştiriler çok yersiz gerçekten, eleştiri yapanlara da bu manzarayı her zaman hatırlatacağız."