Şişli Belediyesi, pandeminin getirdiği zorluklara rağmen, kadınlara yönelik çalışmalarından taviz vermedi. Gerek kadın istihdamını destekleyen, gerekse kadınlar için hukuki, psiko-sosyal ve sosyo-ekonomik destek sağlayacak pek çok projeyi hayata geçirdi.

Şişli Belediyesi şiddete maruz kalan kadınların yanında

Şiddete maruz kalan kadınların başvurabilecekleri ‘Şişli Kadın Danışma Merkezi’, Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü olan 25 Kasım’da hizmete açıldı. Kaptanpaşa Mahallesi’nde yer alan Kadın Danışma Merkezi, şiddete maruz kalan tüm kadınların hiçbir ayrımcılığa uğramaksızın varsa çocuklarıyla birlikte başvurabilecekleri, hem kendileri hem de çocukları için gerekli psikolojik, hukuki ve sosyal desteğe ulaşabilecekleri ya da yönlendirme alabilecekleri bir merkez olma özeliği taşıyor.

Acil Danışma Hattı yaygınlaştırılacak

Şişli Belediyesi, kadınlara yönelik şiddete ilişkin toplumsal farkındalığı arttırmak ve şiddetle mücadele mekanizmalarını yaygınlaştırmak amacıyla geçtiğimiz Kasım ayında Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile işbirliği protokolüne imza attı. Protokol kapsamında, kadınların şiddet ve istismar vakalarında ihtiyaç duydukları hukuki, psikolojik ve sosyal destek mekanizmalarına erişimlerini kolaylaştıracak şekilde Federasyon bünyesindeki; (0549) 656 96 96 ve (0212) 656 96 96 (7/24) Acil Yardım Hattı numarası yaygınlaştırılacak.

Dikimevi ile kadın istihdamına doğrudan katkı sunuyor

Şişli Belediyesi, istihdama doğrudan katkı yapan yeni bir girişime daha imza atarak geçtiğimiz Eylül ayında, pandemi sürecinde komşularının ve sağlık çalışanlarının kullanımına yönelik forma, önlük ve maske dikimi yapılması amacıyla Şişli Belediyesi Dikimevi’ni hizmete açtı. Dikimevi’nde, MUDEM ve Save The Children işbirliğiyle İŞKUR üzerinden şu anda 25 kişi istihdam ediliyor.

Mahallelerde kadın istihdamı arttırılacak

Şişli Belediyesi, ilçede yaşayan kadın istihdamını önceleyen, sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişim hedeflerine ulaşılmasında, her mahallenin kendi mutfağını kurma, güvenli gıdayı işleme, kendi yerel kadrolarını oluşturma sürecinin uygulanacağı “Mahalle Mutfakları” projesini hayata geçirdi. Bu kapsamda Şişli Merkez Mahallesi’nde oluşturulan ilk Mutfak, geçtiğimiz Kasım ayında hizmete açıldı.

“Mahalle Mutfakları”, öncelikli olarak çalışmayan kadınların projeye katılımını amaçlanıyor. “Mahalle Mutfakları” ile kentlilik, komşuluk ve dayanışma bilincini harekete geçirerek, mahallelerde kadın öncelikli istihdam sağlanması, Şişli’de işsizliğin ve kent yoksulluğunun azaltılması hedefleniyor.

“Hayatın her alanında kadınların yanındayız”

Şişli Belediye Belediyesi Başkanı Muammer Keskin, Dünya Kadınları Günü nedeniyle şu açıklamalarda bulundu:

“Bir toplumda kadınlar ne kadar güçlenirse, toplum da o kadar güçlenir, gelişir. Biz Şişli’de kadınlarla birlikte daha güçlüyüz. Kadınların güven içinde yaşadığı, fırsatlara erişimde, katılım ve temsilde eşit olduğu bir Şişli için hep birlikte çalışıyoruz. Yerel yönetim olarak kadınların yaşam koşullarının iyileşmesini öncelikli politikalarımız arasında görüyoruz. Eğitimden sağlığa kadar yaşamın her alanında onlar için hizmetler üretiyoruz. Kadınlara yönelik mesleki kurslarımız ve özel sağlık hizmetlerimizle hayatlarının her alanında kadınların yanlarında olmaya devam edeceğiz”