Büyükçekmece Belediyesi, ders çalışma konusunda motivasyon eksikliği yaşayan çocukların anne ve babaları için “Zeki Ama Çalışmıyor” adlı Akademik Başarıda Ailenin Rolü semineri düzenledi.

Uzman Klinik Psikolog Serdar Vatansever ve Eğitim Uzmanı Suna Mollahüseyinoğlu seminere katılan ebeveynleri çocuklarını ders çalışmaya nasıl yönlendirebilecekleri konusunda bilgilendirdi.

Aileleriyle birlikte Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere gelen çocuklar yan salonda çizgi film gösterimi izlerken, anne ve babalar ise çocuklarının akademik başarısında ne gibi roller üstlenebileceklerini uzman konuşmacılar tarafından dinledi.

“Ders çalışmayı eğlenceli bir hale getirmeliyiz”

Seminere katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün çocukların akademik başarısında anne ve babaların büyük role sahip olduğunu belirterek, “Neredeyse tüm ebeveynler çocukları için ‘Zeki ama çalışmıyor’ cümlesini kullanırlar. Çocuğunuzun neden çalışmadığını, onun motivasyonunu neyin düşürdüğünü bulmanız lazım. Ders çalışmayı zorunluluk haline getirmek yerine eğlenceli bir hale getirmek çocuklarımızın motivasyonunu arttıracaktır. Çocuklarımızın sağlam bir geleceğe sahip olmasını istiyorsak bu konuda takibi bırakmamalıyız. Uzman psikoloğumuz Serdar bey ve eğitim uzmanımız Suna hanım bizlere nasıl bir yol izlememiz gerektiği hakkında bilgilendirdiler. Verimli bir seminer oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek konuşmacılara ödüllerini takdim etti.