Lösemi hastası 19 yaşındaki Okan Uysal için doktorların acil olarak bulunmasını istediği 0 Rh(-) kan için zamanla yarışan ve kısa sürede aranan kan grubundan bağışçı bulan Büyükçekmece Belediyesi personeline Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’den takdir ve teşekkür.

Zamanla yarışıp 0 Rh(-) grubu kan buldular

Geçmiş dönem CHP İl Genel Meclis Üyesi Taşkan Uysal'ın lösemi hastası yeğeni Okan Uysal'ın durumu fenalaşınca hastane ailesinden acil olarak 0 Rh(-) kan bulmalarını istedi. Acil olarak bulunması istenen ancak zor bulunan kan grubu için çaresiz kalan Taşkan Uysal, Büyükçekmece Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Şefi Deniz Aygün'e ulaşarak yardım istedi. Aygün ve Büyükçekmece Belediyesi zabıta memuru Mustafa Tüfenk, 0 Rh(-) grubu kana sahip Süleyman Akyıldız'a ulaşarak Akyıldız ve ailesinin hastaneye yönlendirdi. Akyıldız ailesinin verdiği kan sayesinde Okan Uysal hayati tehlikeyi atlattı. Akyıldız ailesi bir hafta süresince de Uysal’ın kan ihtiyacını karşıladı. Taşkan Uysal, yeğeninin hayatını kurtaran Büyükçekmece Belediyesi personeline ortaya koydukları çaba ve duyarlılıkları için teşekkür etti.

Takdirname ile onurlandırılacaklar

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 0 Rh(-) kan grubunun zor bulunduğunu belirterek; “19 yaşındaki genç bir kardeşimizin kan ihtiyacının karşılanması için seferber olan belediye personelimiz Deniz Aygün ve Mustafa Tüfenk’e tebrik ve teşekkür ediyorum. Genç kardeşimize kan vererek onu yaşama döndüren Süleyman Akyıldız ve ailesine de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bir insanın yaşamını kurtararak örnek bir davranış sergilediler” diye konuştu.

Başkan Akgün, Aygün, Tüfenk ve Akyıldız’a göstermiş oldukları duyarlılıktan ötürü takdirname verileceğini de sözlerine ekledi.