İstanbul’da Ramazan ayında 365 gram sade pide 4 liradan, aynı gramajlı yumurtalı ve susamlı pide ise 5 liradan satılacağının açıklanmasının ardından, İBB Ekrem İmamoğlu Halk Ekmek'te ramazan pidesinin 1 buçuk TL olacağını açıkladı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşlarımız Ramazan’da 365 gramlık pideyi 1.5 TL'den Halk Ekmek büfelerinden satın alabilecekler. İBB olarak ülkemizin yaşadığı ekonomik zorlukta İstanbullulara en sağlıklı ve ucuz ekmeği sunmaya devam edeceğiz"

 

İSTANBUL'DA PİDE FİYATLARI

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin ile İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz imzasıyla yayınlanan Fiyat Tarifesine göre İstanbul’da 365 gram sade Pide 4 liradan, yine aynı gramajlı yumurtalı ve susamlı Pide ise 5 liradan satılacak. Buna göre sade pidenin kilosu yaklaşık 11 liradan satılacak.

Birçok fırında yoğunluğun önüne geçmek için daha büyük gramajlı pide üretilebiliyor. Bunların fiyatlarını fırıncılar kendileri belirliyor. K

onuyla ilgili İstanbul Ticaret Odası da bir açıklama yaptı. Açıklamada, İstanbul Valiliği’nde Ramazan Pidesi ile alakalı değerlendirme toplantısı yapıldığı belirtilerek, “İstanbul Ticaret Odası/Ekmek Un ve Unlu Mamuller Komitesi olarak toplantıya katıldık. Toplantıda; 365 gram sade pide 4 TL (Kg. fiyatı 10,95), 365 gram susamlı yumurtalı pide 5 TL (Kg fiyatı 13.70) olarak satışa sunulması yönünde karar alınmıştır” denildi.