Koronavirüs salgını mutant virüsün de etkisiyle hızla yayılmaya devam ediyor. Vaka sayıları son haftalarda kritik seviyelere ulaşırken birçok belediyede koronavirüse yakalanan kişilerin sayısı artarak devam ediyor.

Son olarak Çiğli Belediyesi 2020 Yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü Çiğli Belediyesi Nisan ayı olağan Meclisinin ikinci oturumu koronavirüs gölgesinde gerçekleştirildi.

Koronavirüs vakalarının öğrenilmesinin ardından mecliste bazı meclis üyelerine ise koronavirüs testi yapıldı ve testi yapılan 2 kişinin daha koronavirüs olduğu tespit edildi.

Oturumda toplamda 6 meclis üyesinin koronavirüs testinin pozitif çıktığının açıklanmasının ardından görüşmelere hız verildi.

RAPOR DEĞERLENDİRMELERİ MAYIS AYINDA YAPILACAK

AKP adına söz alan Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Faaliyet Raporu tartışmalarının Mayıs ayına bırakılacağını ifade ederek, “2020 faaliyet raporunun Mayıs ayında grubumuz tarafından gerekli açıklamayı yapacağız. Aslında hazırlanarak gelmiştik ama bu durumda gerekli düşünceleri bir diğer meclisimizde açıklayacağız” dedi.

Öte yandan, meclise katılan üyelerin oylarına sunulan 2020 Yılı Faaliyet Raporu, Millet İttifakı’nın ‘evet’ ve Cumhur İttifakı’nın ‘ret’ oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.