Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, 2021 yılı ile 2022 yılı içerisinde ilçede yapılacak Doğalgaz altyapı çalışmalarıyla ilgili Enerya Antalya Bölge Direktörü Mehmet Akif Tulukçu ile protokol imzaladı. Hazırlanan protokol ile çalışmaları devam eden Altınkale, Yeşilbayır, Bahçeyaka, Tomalar, Çıplaklı, Yeniköy Mahalleleri’nde bu yıl sonuna kadar 60 kilometre daha Doğalgaz alt yapısı bağlanacak.

6 BİN 811 HANEYE DOĞAL GAZ

Belediye olarak yaptıkları işbirliği ile 2017 yılından bu yana ilçede çalışma yapan Enerya’nın 125 kilometre Doğalgaz alt yapı şebekesi tamamlayarak 4 bin 211 haneye Doğalgaz konforunu sunduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Turgay Genç, bu yıl sonuna kadar yapılacak olan 60 kilometre yeni alt yapı ile 2 bin 600 yeni hanenin daha Doğalgaz kullanmaya başlayacağı müjdesini verdi.

7 YILDA GELDİĞİMİZ NOKTA

Başkan Genç, “Bugün kentimiz için, ilçemiz için çok önemli bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Bölgemiz Antalya’nın şuan en hızlı gelişen, vizyonu olan ve çalışan herkesin hedefi olan bir bölgeye dönüştü. Dolayısıyla bizim için en büyük ihtiyaçların başında gelen altyapı ihtiyaçlarını gidermek için bu toplantıyı planladık. Hedefimize koyduğumuz vizyonla 7 yılda geldiğimiz nokta çok değerli. Döşemealtı Türkiye’nin şuan en fazla ruhsat veren 3’ncü belediyesi durumunda. TUİK verilerine göre Antalya’nın en hızlı göç alan bölgesiyiz ve tabi ki bu bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.

GELİŞİM MUTLULUK VERİCİ

“Bölgemiz çok hızlı bir şekilde kentleşiyor” diyen Başkan Genç, “Bu kentleşmeyle birlikte modern bir planlama ve sistemli bir şekilde hedefe koyduğumuz Vizyon doğrultusunda gelişimi mutluluk verici. Bugünde yüklenici firmamız ile Döşemealtı’nın şuan Yeniköy Mahallesi ve Yeşilbayır Mahallelerinde tamamlanmayan alt yapı planlamasının protokolünü yapacağız. Hedefimiz 2021 yılında Yeniköy, Çığlaklı, Yeşilbayır, Tomalar ve Bahçeyaka Mahallelerimizdeki altyapıyı tamamlamak” dedi.

HEMŞERİLERİM HİZMETİN EN İYİSİNE LAYIK

Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hedefimiz bu yıl içerisinde merkez çekirdek alanlarımızı bitirmek. 2022 yılı itibariyle de Düzlerçamı, Karaman, Nebiler ve Çığlık bölgesini bu aksı ve çekirdeği alt yapı ve kanalizasyonla buluşturmayı planlıyoruz. Bu protokol ile de bunu tescillemiş olacağız. Tüm hemşerilerim hizmetin en iyisine layık. Bizde gece gündüz çalışarak Antalya’nın kuzey yıldızı ve markası olma yolunda çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

DOĞALGAZA GEÇMEYEN ANTALYALI KALMASIN

Enerya Antalya Bölge Direktörü Mehmet Akif Tulukçu ilçede yapılan Doğalgaz altyapı çalışmalarında sürekli koordineli ve işbirliği ile kendilerine destek oldu için Belediye Başkanı Turgay Genç’e teşekkür ederek şunları söyledi: “Bu bölgede 2017 yılında başladığımız çalışmalarda 2020 yılı sonuna kadar 125 kilometre Doğalgaz altyapısını tamamladık. Bu protokol ile de 60 kilometre yeni hat için devam eden çalışmalarımızda işbirliği yapıyoruz. Doğalgaz kullanımına geçmeyen Antalyalı kalmasın istiyoruz. Bu hedefle de Doğalgaza dönüşümü kolaylaştırıyoruz. Doğalgaz dönüşümü yapmak isteyen tüm Antalyalılara Vakıf Bank ile yapılan Doğalgaz dönüşüm maliyeti anlaşması ile 36 ay vadeli 15 bin TL ye kadar çok uygun fiyatla kredi sağlanabilecek. Yine Doğalgaz aboneliklerin de vatandaşlara kolaylık sağlamak adına kredi kartına taksit imkanı sunmaktayız.”