Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü,  Müdür Ertuğrul Tunçel’in beraberinde uzman hekimlerden oluşan bir ekiple Artvin’e bağlı Ardanuç Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve rehabilitasyon süreçlerine dair bilgilendirme ve eğitimlerden oluşan ziyaret kapsamında; 35 sokak hayvanı rehabilite edilip küpelenerek doğal ortamına salındı.

Birlik, beraberlik ve yardımlaşma kavramlarının öneminin bilinciyle önemli adımlar atan Beylikdüzü Belediyesi kardeş belediyelerine destek vermeye devam ediyor. Artvin’e bağlı Ardanuç Belediyesi’ne sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve rehabilitasyon süreci ile ilgili eğitim ve bilgilendirmeler yapmak adına yola çıkan Veteriner İşleri Müdürlüğü, kardeş belediyenin personelleriyle teorik bilgileri paylaşmanın yanı sıra sahaya çıkarak yaklaşık 35 sokak hayvanının da rehabilitasyon sürecini gerçekleştirdi. Sokak hayvanlarının nasıl yakalanacağını, nasıl arabaya koyulup indirileceğini, yakalama alet ve edevatın nasıl kullanılması gerektiğine dair hem teorik hem de sahada uygulamalı olarak personellere bilgilendirmeler yapıldı.

Tunçel, “Türkiye’deki lokomotif ilçelerden biriyiz”

Yakalanan, rehabilite edilmemiş sokak hayvanlarının operasyonlarını, kulak küpeleme işlemlerini, kayıt işlemlerini ve ameliyatlarını gerçekleştirdiklerini belirten Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel, “Manyas, Edremit, Küçükkuyu, Geyikli gibi birçok kardeş belediyeye bu tarz eğitimler verdik. Bizim kurmuş olduğumuz sistem sokak hayvanlarının içeriye girmesiyle başlıyor, salınmasına veya sahiplendirmesine kadar kayıtlı halde devam ediyor. O yüzden kurmuş olduğumuz sistem saat gibi işliyor. Rehabilitasyon Merkezimiz donanımı, yapısı, kurgusu, oturumu, personelinin aldığı eğitimlerle değil İstanbul’da, Türkiye’de örnek gösteriliyor. Bizim burada aldığımız yolu İstanbul’un birçok ilçesi zaman zaman sıkıştığı noktalarda arayıp ‘Siz bunu nasıl yapıyorsunuz?’ veya başka illerden, ‘Beylikdüzü bunu nasıl yapmış bir arayıp sorun’ diye üst yönetimden mevkidaşlarıma söylenip onlarla birebir görüştüğümüz çok konu oluyor. Bu konuyla ilgili Beylikdüzü olarak Türkiye’deki lokomotif ilçelerden biriyiz” ifadelerini kullandı.