AKP'nin İBB Meclis Üyesi Mehmet Tevfik Göksu, CHP yönetimindeki İBB Başkanlığı'nı bu kez 'ibadet talep formu' üzerinden hedef aldı.

Hazırlanan ibadet talep formunda 2016'daki karar gereği, İBB'de çalışan personel cuma namazı için talebi yer alıyor. AKP döneminde de söz konusu uygulamanın olduğu bilinmesine rağmen Göksu, CHP yönetimindeki İBB Başkanlığı'nı 'fişleme' yapmakla suçladı.

Oysa Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan olduğu dönemde çıkardığı 7 Ocak 2016 tarihli genelgede, cuma namazına denk gelmesi halinde personelin namaza gidebilmesi için düzenlemeye gidilmişti.

Göksu, İBB'yi suçladığı Twitter paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bundan sonraki adımları da İBB'de ikna odaları kurmak" olduğunu savunan Göksu, "CHP'li İBB Yönetimi cuma namazına giden personelini fişlemeye başlamış. Anlaşılan o özledikleri tek parti dönemini İBB'de yaşatacaklar. Artık bundan sonraki adımları da İBB'de ikna odaları kurmak olacak herhalde"

 

"Siz neden utanmıyorsunuz?"

Göksu'ya yanıt Saadet Partili Ali Aktaş'tan geldi. Göksu'ya, "Arkadaş siz neden utanmıyorsunuz" diye soran Aktaş, "Utanma duygunuzu kaybettiniz kesinlikle. Bu genelge 7 Ocak 2016 tarihli ve cuma namazına rastlaması halinde personelin namaza gidebilmesi için hazırlanmış. Başka kurumlar da tatbik ediyor. İnternette bile var, ayıp ayıp" şeklinde tepki gösterdi.

İBB haberleri' adlı Twitter hesabı da Göksu'nun 2016 yılına ait genelgeyi paylaşmasını şu ifadelerle yalanladı:

"Genelge 2016 tarihli. AKP hükümetine ait. Dönemin İBB yönetimi AKP'li. Sonuç; AKP mağdur!"