Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un ardından vefat etmesinin ardından yeni belediye başkanının belirlenmesi için 27 Nisan Salı Günü belediye meclisi içinde seçim yapılacak.

CHP’nin 18, AKP’nin 10, MHP’nin 2, DEVA Partisi’nin 1 meclis üyesi bulunduğu Torbalı Belediye Meclisi’nde yeni belediye başkanı gizli oylamayla seçilecek. Seçimin ilk iki turunda üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı olacak.

AKP’nin seçimde Özgür Erman Çağlar'ı aday olarak çıkaracağı öne sürülürken, gözler mecliste çoğunluğu bulunan CHP’ye çevrildi. CHP, Torbalı özelinde 3 önemli zirve gerçekleştirdi.

YÜCEL VE SOYER BİR ARAYA GELDİ

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer bir araya geldi. Yücel ve Soyer’in seçimle ilgili izlenecek yol haritası hakkında görüş alışverişinde bulunduğu belirtilirken iki başkanın meclis üyeleriyle birlikte görüşeceği aktarıldı.

KİMLER ADAY OLMAK İSTİYOR?

Öte yandan CHP Torbalı İlçe Yönetimi’nin de meclis üyeleriyle bir toplantı yaptığı, meclis üyelerine adaylık niyetlerinin olup olmadığının sorulduğu öğrenildi. Meclis üyelerinden; Mithat Tekin, Yıldırım Baytekin, Özkan Yıldız, Mehmet Yıldız Sivrikaya, Mehmet Mehdi Baykara ve İlker Yıldız’ın aday olma yönünde ilçe yönetimine görüş bildirdiği belirtildi.

Günün üçüncü zirvesi Torbalı’da gerçekleşti. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, CHP Torbalı İlçe Başkanlığı’nda, İlçe Başkanı Erol Günaydın, ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri ile bir araya gelerek seçime ilişkin izlenecek yol haritası hakkında görüş alışverişinde bulundu.