İzmir’de gözler Torbalı seçiminde… Torbalı’nın Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefat etmesinin ardından yeni belediye başkanının belirlenmesi için yapılacak seçim saat 14.00’de başladı.

CHP’nin 18, AKP’nin 10, MHP’nin 2, DEVA Partisi’nin 1 meclis üyesinin bulunduğu Torbalı Belediye Meclisi’nde yeni belediye başkanı gizli oylamayla seçiliyor.

Seçimin ilk iki turunda üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı olacak.

CHP'DE KRİTİK TOPLANTI

Grup toplantısı öncesinde Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi’nde CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Milletvekilleri mini bir toplantı yaptı. Ardından grup toplantısına geçildi. Grup toplantısı 14.00 itibariyle sona ererken CHP adına başkanlık için yarışacak isim Mithat Tekin oldu.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN ADAYI: ÖZGÜR ERMAN ÇAĞLAR

İz Gazete'den Gizem Taban'ın haberine göre, Cumhur İttifakı da seçimin yapılacağı salona geldi. Meclis toplantısında Cumhur İttifakı adayını Özgür Erman Çağlar olarak açıkladı.

AKP İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve İzmir Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkanvekili Özgür Hızal salondaki yerlerini aldı.