Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de Mehmet Ali Büklü Parkı yanında yer alan proje alanına ziyaret gerçekleştirerek teknik ekipten çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı.

Esentepe Mahallesi'nde yer alan Mehmet Ali Büklü Parkı’nı ve meydan projesini gezen Başkan Gökhan Yüksel’e Başkan Yardımcısı Ali Apaydın ve teknik ekip eşlik etti.

Modern bir kent anlayışının olmazsa olmaz park ve meydanlarını ilçede büyük oranda artırdıklarını dile getiren Başkan Gökhan Yüksel, Mehmet Ali Büklü Meydanı projesinde de açılış için son hazırlıkların yapıldığını ifade etti.
Parkın yanında yer alacak meydan projesi ile bölgedeki sosyal, kültürel ve sanatsal yaşamı canlandırmayı hedeflediklerini ve meydanın Esentepe’ye yeni bir çehre kazandıracağını belirten Başkan Gökhan Yüksel, "Çalışmaların tamamlanmasının ardından Kartalımız modern bir meydana daha kavuşacak. Yaşayan bir meydan, yaşayan bir sosyal tesis hazırlıyoruz. Ucuza çay, ucuza yiyecek; aynı zamanda kütüphanesi olacak. Çocuklara okuma alışkanlığı kazandıracağız. Burada etkinlikler de olacak; tiyatrolar, sinemalar, konserler, akşam sineması, konser, internet erişimi… Meydanımızı; rahat, ferah ve huzurlu bir toplanma alanı haline getirecek, komşularımızın hizmetine sunacağız." İfadelerini kullandı.

Mehmet Ali Büklü Meydan Projesi; 625 metrekarelik açık oturma alanını, 632 metrekarelik yeşil alanı, 286 metrekarelik kütüphaneyi ve kafeyi içeriyor. Ayrıca kültürel ve sanatsal aktivitelerin yapılması için amfi tiyatro konsepti de meydanın en dikkat çekici özelliklerinden birini oluşturuyor.