Son yerel seçimlerde İstanbul'u kaybeden AKP ötekileştirici tutumlarını bu sefer de çocuklar için düzenlenen etkinlik üzerinden sergiledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait “500İG gezici kütüphane eğlenerek öğreniyoruz” adlı etkinlik AKP'li Zeytinburnu Belediyesi tarafından engellendi.

'SİYASİ HIRS UĞRUNA BARİ ÇOCUKLARA KIYMAYIN DİYECEĞİM AMA NAFİLE..'

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medyada yaptığı paylaşımda AKP'li Belediyenin uygulamasına şu sözlerle tepki gösterdi:

“Sebep? Siyasi hırs uğruna bari çocuklara kıymayın diyeceğim ama nafile.. Vatandaşı görmeyen, şuradaki çocukların mutluluğunu hissedemeyen bir anlayışın tezahürü bu davranış Bu anlayıştan hep birlikte kurtulacağız hem de çok yakında”

'AK PARTİ'NİN ÖTEKİLEŞTİRİCİ UYGULAMALARINA BU KEZ ÇOCUKLAR MARUZ KALDI'

AKP'li Belediyenin ilginç tutumuna tepki gösteren CHP Zeytinburnu İlçe Başkan Yardımcısı Süleyman Dağ ise, “AKP’li Belediyelerin yaptığı ayrımcı ve ötekileştirici uygulamalarına bu kez çocuklar maruz kaldı. İlçemize gelen İBB’ye ait “500İG gezici kütüphane eğlenerek öğreniyoruz” adlı etkinlik otobüsü belediye ekiplerince kaldırıldı. Zeytinburnu Belediyesinin yaptığı bu ayıbı kınıyoruz” ifadelerini kullandı.