Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 21 ülkeden 32 belediye başkanının aday gösterildiği "2021 Dünya Belediye Başkanı Ödülü"nü kazandı. Yavaş'ın kazandığı ödülü küçümseyen eski başkan Melih Gökçek'in ise 2012 yılında aynı ödüle aday gösterildiği ancak kazanamadığı ortaya çıktı. Gökçek'in kazanamadığı ödüle aday gösterilmesini övünerek paylaştığı ortaya çıktı.

KUTLAMALAR SIRASINDA AÇIKLANDI

Ankara'da Sakarya Zaferi'nin 100. yıl dönümü anlatımlar, mapping gösterisi ve konserlerle kutlandı. Gençlik Parkı'nda düzenlenen kutlamada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Belediye Başkanları Vakfı (City Mayors Foundation) tarafından düzenlenen 2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü'nü kazandığı açıklandı.

‘BU BAŞARI 6 MİLYON ANKARALI’NIN’

Vatandaşların alkışları arasında sahneye çıkan Yavaş, "Sevgili hemşehrilerim, biraz önce İngiltere'den açıklanmış. Tabii son derece mutlu olduk. Ama bu başarı Mansur Yavaş'a ait değil, 6 milyon Ankaralı'nın. İnşallah sizlerin adına bu ödülü alacağım. Hepinize sonsuz sevgi ve saygılar sunuyorum." dedi.

GÖKÇEK KÜPLERE BİNDİ

Mansur Yavaş'ın ödüle layık görülmesinden en çok rahatsız olan isim ise eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek oldu. Sosyal medya hesabından peş peşe paylaşımlar yapan Gökçek, "Güldürmeyin insanları... Beypazarını 5 senede 21 sıra gerilettiği DPT raporlarıyla tescillenen, dünya küresel şehirler sıralamasında Ankara'yı 32 senede 10 sıra geriye düşüren Mansur '2021 Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü' kazanmış. Ödülün adıyla bile sizle dalga geçmişler" ifadelerini kullandı.

2012'DEKİ PAYLAŞIMI ZORA SOKTU

Gökçek başka bir paylaşımında ise "Dünya belediye başkanı diye abartılan seçimin aslı Asya ülkeleri bazında" sözlerine yer vererek bir de görsel paylaştı.

Ancak Gökçek'in 2012 yılında aynı ödül töreni için yaptığı paylaşım çok geçmeden dolaşıma sokuldu. Bahsi geçen paylaşımda Gökçek'in 2012 yılında aynı ödüle aday gösterildiği ve kazanamamasına rağmen sadece aday gösterilmesini övgüyle bahsetmiş olması dikkat çekti. Gökçek'in o paylaşımının ortaya çıkması üzerine şok yaşadığı belirtildi.

İşte o paylaşım...