Kadıköy Belediyesi'nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl düzenlediği meşale yakma töreni, Kadıköy İskele Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Her yıl öğrencilerin katılımıyla yakılan meşale yakma törenine öğrencilerin katılımına izin çıkmadı.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı karara tepki gösterdi. Odabaşı şöyle dedi:

Kadıköy’de Cumhuriyet Bayramı haftası boyunca gerçekleştirilen bütün etkinliklerin başlangıcı olarak kabul edilen ve yıllardır büyük bir özveriyle sürdürdüğümüz Kadıköy İskele Meydanı Atatürk Anıtı’ndaki meşale yakma töreni, sebebini anlamakta zorluk çektiğimiz bir karar neticesinde bu yıl Kadıköylü öğrencilerden ayrıştırılarak buruk bir şekilde kutlanmıştır.

Yıllardır Kadıköy’ün farklı okullarından gelen öğrencilerin Atatürk Anıtı’ndaki meşaleyi yakarak dahil oldukları bu geleneksel merasim, Kurumumuza hiçbir bilgi vermeden Cumhuriyetimizin 98. yıl kutlamalarında salt keyfi ve politik sebeplerle açıklanabilecek bir kararla sekteye uğratılmıştır.

Ulusumuzun geleceği olan gençlerimizi, böylesi fevri kararlarla Cumhuriyet değerlerinden uzak tutulmaya çalışılmasını asla kabul etmiyor; bütün Kadıköylüleri 29 Ekim Cuma günü saat 19:00’da Bağdat Caddesi’nde gerçekleştireceğimiz Cumhuriyet Yürüyüşü’nde Cumhuriyetimizi sahiplenmeye davet ediyoruz!

Kadıköy’de Cumhuriyet geleneklerinin yok sayılmasına izin vermeyeceğiz!

Cumhuriyet, Kadıköy’dür!

Av. Şerdil Dara Odabaşı

Kadıköy Belediye Başkanı