Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Bilkent Üniversitesi Uluslararası Hukuk Çalışmaları Topluluğu’nun düzenlediğini “IURIS AGORA” etkinliğinin açılış konuşmasını yaptı.

Başkan Yavaş, yerel yönetimlerin demokrasi ve hukuk için kurulduğunu belirterek, belediyelerin halkın paralarını harcadığını belirtti.

“PARALARINIZI NEREYE HARCADIĞIMIZI GÖRMEK EN DOĞAL HAKKINIZ”

Başkan Yavaş, üniversite öğrencilerine yaptığı konuşmasının başında yola  “şeffaflık”  ilkesiyle çıktıklarını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Seçimden önce Şeffaflık Bildirgesi’ni imzaladık. Düzenli olarak belediyemizin bütün harcamalarını paylaşıyoruz. Çünkü sizin paranız, nereye harcandığını görmek sizin hakkınız. İhaleleri canlı yayınlamaya başladık. Dünya rekoru kırdık. Bir boru ihalesini 400 bin kişi canlı olarak izledi. Üniversiteler ve meslek odalarıyla iş birliği yaptık. Kent Konseyi’ni işler hale getirdik. Tam 400 kuruluşun temsilcisi Kent Konseyi’nde yer alıyor. Düzenli olarak her geçirdiğimiz 100 günün raporlarını hazırlayıp, yayınlıyoruz. Belediye Meclisimiz canlı yayınlanıyor ve birçok popüler diziden daha fazla izleniyor. E- demokrasiye geçiyoruz diye Başkent Mobil uygulamasını yaptık. Sizlerin bizlerden taleplerini oradan görebileceğiz. Aynı şekilde sadece muhtarların kullandığı bir uygulama hazırladık. Muhtarlarımızla birebir iletişime geçebiliyoruz oradan. Ankapark projesi aslında Ankaralı’ya sorulsaydı belki daha acil ihtiyaç olan ulaşım sorununa ya da metroya harcanırdı.”

“HUKUK YOKSA EKONOMİ VE DEMOKRASİ DE YOKTUR”

Başkan Yavaş, “Gelişmiş ülkelerde yöneticilerin yetkileri kanunlarla sınırlıdır ve bu ülkelerin milli gelirleri yüksektir. Yöneticiler hukuktan ayrılmadığı sürece  milli gelirler de yüksek oluyor.  Yani hukuk yoksa ekonomi ve demokrasi de  yoktur” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Başkan Yavaş daha sonra “ODTÜ Mühendislik Mimarlık Karıyer Zirvesi”ne geçerek, öğrencilerle buluştu.