Burhaniye Belediyesi son zamanlarda asayiş ve güvenlik bakımından sıkça şikayet alan metruk binalar için imar kanunu uygulamaya soktu. Merkez ve kırsal mahaller dahil tespit edilen 79 yapı için yıkım kararı alan Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü, bu binaların 39’unda yıkımları yaparak metrukluğu giderdi. 40 yapının da sahiplerine ulaşmak ve yıkım için mühürleyerek önlem aldı.

Burhaniye Kaymakamlığı ve Burhaniye Belediyesine gelen, kötü amaçlı kullanım esrar ve alkol içilen metruk binalarda ki asayiş ve güvenlik şikayetleri üzerine çalışma başlatan Burhaniye Belediyesi, imar kanununun 39. maddesi gereği bu yapıların yıkımları için karar aldı.

İlçede tespiti yapılan 79 metruk binanın sahiplerine ulaşılması için Adrese Dayalı Nüfus Sistemi ve tapu müdürlüğünde yapılan araştırmalar sonucu bulunan bina sahiplerine tebligatlar yollandı. Ayrıca Belediye internet sitesinde ve yerel gazetelerde listeler yayımlandı. 79 yapıdan 49 adedinin Belediye ve sahipleri tarafından yıkımı yapılırken 30 adedi ise sahipleri bulunana kadar mühürlendi. Kendi imkanlarıyla yıkımı yapılan binalar haricindeki binalar verilen süre sonunda belediye tarafından yıkılıyor ve yıkım bedelinin %20 fazlası ile tahsilatı yapılıyor.

Burhaniye’de özellikle asayiş noktasında bu binalarda ki zaafların önüne geçilmesi ve güvenlik adına metrukluğun sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler “Özellikle Kaymakamlıktan gelen şikayetler üzerine Belediye olarak bu hususu dikkate alarak gerekli müdürlüğümüz çalışmalarını yaptı ve metruk binalarda yıkımlara başladı. Burhaniye’nin güvenliği önceliğimiz ve bu konuda hassas davranıyoruz” dedi.