Cambridge Üniversitesi’nin saygın Enerji Politikaları Araştırma Grubu’nu bırakarak Türkiye'ye gelen Dr. Sinan Küfeoğlu isyan etti.

"Benim bir beklentim kalmadı. Bari arkadan gelenleri kurtarınız. İnsanları memleketlerinden soğutmasına müsaade etmeyiniz" diyen Küfeoğlu daha sonra tweetlerini sildi.

Yurda dönüp İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü seçen Dr. Sinan Küfeoğlu'nun sildiği tweeti şöyle:

*''sayın cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan;
sayın bakan mustafa varank;
sizin çağrınız ve davetinize uyarak türkiye’ye dönen 127 bilim insanından biriyim.
türk vatandaşlardan alınan vergileriyle bizlere çok yüksek araştırma bütçeleri verdiniz.
ülkemize karşı sorumluluğumuz var.
3 yıllık proje zarfında elimizden geldiğince verimli çalışmamız gerekirken ne yazık ki devlet kurumları arasındaki koordinasyonsuzluk bizi çok yordu.
tübitak projemizi fonluyor.
yök denklik vermemek için direniyor. sizin çalıntı doktora getirenlerden ne farkınız var diyor.üniversiteler kadro vermemek için her şeyi yapıyor.
kısacası bu düşmanca tutum ve tavırdan bıktık.
sadece kendi adıma değil, benimle aynı şeyleri yaşayan diğer arkadaşların da adına konuşuyorum.
tübitak yeni bir yurda dönüş çağrısı yaptı.
benim bir beklentim kalmadı.
bari arkadan gelenleri kurtarınız.
insanları memleketlerinden soğutmasına müsade etmeyiniz.

saygılar,
sinan küfeoğlu''

HEDEF ENERJİ ARAŞTIRMALARI

 

Dr. Sinan Küfeoğlu 2019 yılında Hürriyet'e vediği demeçte şöyle demişti:

“ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Doktora ve doktora sonrası çalışmalarım için Finlandiya’da Aalto Üniversitesi’nde 7 yıl bulundum. Ardından İngiltere’ye University College London’a (UCL) araştırmacı olarak geçtim. Cambridge Üniversitesi’ndeyse bir yıldır saygın Enerji Politikaları Araştırma Grubu’ndayım. Bu yıl ‘TÜBİTAK 2232 Uluslararası Lider Araştırmacı Programı’ ile İTÜ’ye geliyorum. Araştırma gücü ve sanayiyle işbirliği nedeniyle İTÜ’yü tercih ettim. Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın projelerime ilgisinin bunda büyük payı var. Cambridge Üniversitesi Enerji Politikaları Araştırma Grubu’nun benzerini İTÜ’de kurmak istiyorum. Bu merkezde üniversite-sanayi işbirliğine farklı bir boyut katmayı hedefliyorum. Cambridge’te önde gelen şirketler enerjiyle ilgili çeşitli konularda araştırma işbirlikleri kuruyoruz. Şimdi İTÜ’de işe ‘start-up’ları da dahil ederek, bunu Türkiye’de yapmayı hedefliyorum. Ancak Türkiye’de umarım bürokratik engellere takılmadan hızlı bir şekilde ilerleyebiliriz. Türkiye’ye döndüğüm için heyecanlıyım. Çeşitli seminerlerde Türk öğrencilerle bir araya gelme şansım oldu. Öğrencilerimizin nitelik açısından hiçbir farkı yok. Ama araştırma becerilerinde biraz gerideyiz.”

*Tweet olduğu alıntılanmıştır