Almanya’da enerji krizi nedeniyle artan fiyatların önüne geçmek ve mali yükü azaltmak için doğal gaza uygulanan katma değer vergisi (KDV) oranının 31 Mart 2024’e kadar yüzde 19’dan 7’ye düşürüleceği açıklandı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Berlin’de yaptığı açıklamada, gaz şirketleri için alınacak zorunlu katkı payının gaz tüketicilerine ek yük getirmemesi konusunda hükümetin fikir birliği içinde olduğunu söyledi. 

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, "Ülkenin bu krizde birlik olmasının önemli" olduğunu vurgulayan Scholz ayrıca, gaz şirketlerinin bu indirimi tüketicilere yansıtmasını talep etti. Scholz sözlerine, "gelecek haftalarda şirketler ve vatandaşlar üzerindeki mali yükü daha da hafifletmek için 3. yardım paketi konusunda çalışmaların devam ettiğini" ekledi.

Almanya’da doğal gaz piyasası alan yöneticisi Trading Hub Europe, 15 Ağustos'ta, Rusya’dan gelen doğal gaz sevkiyatının azalması nedeniyle gazı daha pahalı ithal etmek zorunda kalan şirketlerin yükünü azaltmak adına, ekim ayından itibaren tüketicilerden kilovatsaat başına 2,419 sent alınacağını açıklamıştı.