Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Valdai Tartışma Kulübü Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, Batı'ya sert sözlerle yüklendi. Enerji krizine ilişkin konuşan Putin, "Avrupa’daki gaz boru hatlarının imha edilmesiyle kırmızı çizgi aşıldı" dedi.

"BATI TEHLİKELİ VE KANLI BİR OYUN OYNUYOR"

Batı'yı rekabet edemediği için rakiplerine karşı ekonomik yaptırımlar uygulamakla suçlayan Putin, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Son küresel olaylar, ekonomik alan da dahil olmak üzere sistematik krize doğru gidiyor. Ukrayna'da savaşa, Tayvan'da istikrarsızlık durumuna tanık oluyoruz. Batı tehlikeli ve kanlı bir oyun oynuyor. Küresel kriz herkesi etkiliyor.

Er veya geç Batı, ortak geleceğimiz hakkında görüşmelere başlamak zorunda. Batı, başka medeniyetlerin gelişimini kontrol etmeye çalışıyor. Batı, kolonyalizm nedeniyle kör oldu. Batı ve NATO ile ilişkileri geliştirmeye ve onlarla dostluk kurmaya çalıştık."

"KIRMIZI ÇİZGİ AŞILDI"

Putin, Rusya'dan Avrupa'ya giden doğal gaz boru hatlarında meydana gelen patlamalara ilişkin olarak da, "Avrupa’daki gaz boru hatlarının imha edilmesiyle kırmızı çizgi aşıldı" ifadelerini kullandı.