İş arama platformu ZipRecruiter'ın CNBC için hazırladığı rapora göre yeni dönemde şirketlerin aldığı sağlık önlemleri kapsamında personelin ve müşterilerin işlerini kolaylaştırılacak kişilere ihtiyaç duyulacak. 

ZipRecruiter, önümüzdeki günlerde talebin artacağı 8 mesleği şöyle: 

Kovid-19 testçileri : Virüsün bulaşıp bulaşmadığını anlamak için fabrikalar ve ofislerde de test yapılmasını kolaylaştırmak için bir kişiye ihtiyaç duyulacak.

Kovid hastası bakıcıları: Yaşlılar ve kronik hastalıkları olanlar için yüzde 90 oranında risk barındırması, hasta bakıcıların önemini artırdı.

Virüs takipçileri: Evden, tam ya da yarım zamanlı devam ettirilen bu işin tanımında, "potansiyel hastaları" tek tek aramak, kuralları anlatmak ve test günü ayarlamak bulunuyor.

Ateş ölçücüler : Personelin ve müşterilerin ateşlerinin ölçülmesi kapsamında yeni meslekler arasında yer alıyor.

Güvenlik güçleri:  Dışarıda sosyal mesafenin korunup korunmadığını güvenlik güçleri tarafından kontrol edildiği için bu meslekte dikkat çekenler arasında.

Ekran üreticileri: Dünya istihdamının çoğu ya işsiz kaldı ya da evden çalışma alışkanlığı kazandı. Evden çalışanlar ya da evden eğitim görenlerin kullanacağı ekranlar, göz sağlıkları için önem kazandı.

Maske üreticileri: Devlet müdahalelerini zorunlu kılan maskeler, birçok uzmana göre yıllarca kullanılmaya devam edebilir. 

Zoom uzmanları: "Güvenlik ihlali" iddialarıyla uğraşsa da şu dönemde evden çalışanların, akrabalarını, arkadaşlarını aynı anda aramak isteyenlerin, önemli toplantıların en fazla tercih edilen adresi oldu.