Koronavirüs pandemisindeki politikaları baştan beri tartışma konusu olan Boris Johnson hükümeti, en tartışmaya açık kararını yürürlüğe soktu. Başka hanelerde oturan kişilerin birbirleriyle cinsel ilişki kurmasına kısıtlama getirildi. 

 Parlamento üyesi Simon Clarke, hükümetin insanların geceyi evinde geçirdiğinden emin olmak istediğini söyledi. Yasağın insanların dışarıda birlikte olmasına izin verip vermediği sorulduğunda Clarke, "Koronavirüsün kapalı alandan ziyade açık alanda yayılma riskinin daha düşük olduğunu söylemek doğru olur ancak tabii ki şu anda ya da başka bir zamanda insanları bunu yapmaya teşvik etmiyoruz" yanıtı verdi.

Düzenlemenin duyurulmasının ardından "seks yasağı" etiketi sosyal medyada gündeme yerleşti. Ancak Boris Johnson'ın kendisinin de koronavirüsü atlatıp ölümden dönmesinin ardından sıkı karantina önlemleri yürürlüğe koydu, ama bu esnada kuralları ihlal edip 400 km yolculuk yapan Başdanışmanı Dominic Cummings'e sahip çıkarak şimşekleri üzerine çekti. Bir yandan bu kriz devam eder, diğer yandan normalleşmeye geçiş başlarken, önlemleri erken gevşetmekle eleştirilen hükümetten tartışmalı bir adım daha geldi.

Ancak hükümetin bu kararı özellikle sosyal medyada alay konusu oldu. Kullanıcılardan çok fazla tepki geldi. 

Jen Wood isminde bir kullanıcı, "Herkesin 'seks yasağı'na uymasını sağlamak için özel bir "seks kuvveti" var mı? Pencereleri çalacaklar ve insansız uçaklar falan mı gönderecekler?" paylaşımı yaptı. 

İNGİLİZ BASINI 'SEKS YASAĞI' OLARAK ADLANDIRDI

Yasak, İngiliz medyasında "seks yasağı" olarak ele alındı.

Sadece 'makul bir mazereti' olanların özel alanda buluşmasına izin veriliyor: 

"Kimse makul mazereti olmadan kendi yaşadığı yer dışında bir yerde gece kalamaz." 

Önceki uygulamada seks yapmak için bir başka kişinin evine gitmek, koronavirüs önlemlerinin ihlali anlamına geliyordu. Şimdiyse eylemin yasa dışı hale getirilmesiyle ilgili tarafların bu suçtan yargılanmasının önü açıldı. Yasayı ihlal edenlere 100 sterlin para cezası kesilecek, 14 gün içinde ödemeleri halinde ceza yarıya, 50 sterline inecek. 

Yeni düzenlemeyle açık alanda farklı hanelerden 6'ye varan kişinin toplanmasına ilk kez izin çıktı. Ama kamusal alanda seks yapmak zaten yasa dışı.