(DHA)- İranlı bilim insanı ve nükleer programın mimarlarından Muhsin Fahrizade'nin Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili İran basınında çelişkili haberlerin servis edildiği ifade edildi. Devrim Muhafızları Ordusu’na yakın Fars Haber Ajansı, saldırı ile ilgili verdiği detaylarda söz konusu suikastin 3 dakika sürdüğü ifade edildi.

İran'ın başkenti Tahran'daki İranlı bilim insanı ve nükleer programın mimarlarından Muhsin Fahrizade'nin uğradı ve dünyayı sarsan suikast ile ilgili yeni detaylar yer aldı. İran medyası tarafından suikaste yönelik yayınlanan haberlerde çelişkiler de dikkat çekti. 

KAMYON ARKASINA YERLEŞTİRİLMİŞ MAKİNELİ TÜFEK DETAYI

Devrim Muhafızları Ordusu’na yakın Fars Haber Ajansı, saldırının, herhangi bir insan faktörü olmadan olay yerine yaklaşık 150 metre uzaklıkta park edilen bir kamyonetin arakasına monte edilmiş uzaktan kontrollü makineli tüfekle gerçekleştirildiğini öne sürdü.

SUİKASTİN SÜRESİ 3 DAKİKA

Ajans, zırhlı araçta olan Fahrizade’nin araçtan indiğinde makineli tüfekle vurulduğunu duyurdu. Saldırının toplam 3 dakika sürdüğü, eylem sonunda kamyonetin infilak ettirildiği aktarıldı. Olayda kullanılan kamyonetin 29 Ekim’de yurt dışına çıktığı belirtildi. Daha önce İran medyasına çıkan haberlerde suikast olayında saldırganlarla koruma ekibi arasında çatışma yaşandığı belirtilmişti.