İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Kirman kentindeki cenaze töreninde yaşanan izdihamda 35 kişinin hayatını kaybettiği, 48 kişinin yaralandığı açıklandı.

Bağdat'daki ABD operasyonunda öldürülen Kasım Süleymani için bugün memleketi Kirman'da cenaze töreni düzenleniyor. Cenaze töreni için binlerce kişi Kirman'daki şehir meydanında toplandı. İran devlet televizyonu, Kasım Süleymani’nin Kirman’daki cenaze töreninde yaşanan izdihamda ölen ve yaralananların olduğunu duyurdu. İlk gelen bilgilere göre törendeki izdihamda 35 kişi öldü, 48 kişi yaralandı.

Süleymani’nin cenazesi, Başkent Tahran’da düzenlenen törenin ardından memleketi Kirman’a gönderildi.

Cenaze sabah saatlerinde Kirman Havalimanı’na ulaştı. Kirman’da cenaze töreninin yapılacağı alana şehir merkezinden ve çevre bölgelerden çok sayıda katılım gerçekleşiyor.

Şehrin bayraklarla kan kırmızı bir renge büründüğü belirtilirken İran halkı bölgede ”Ne teslim, ne münazara, intikam istiyoruz” sloganları atıyor.

Yoğunluk nedeniyle defin saatinin ne zaman olacağı tam belirtilemezken cenaze namazına hem siyasi hem de askeri isimler katılacak. Törene katılan Devrim Muhafızları Genel Komutanı Selami gerçekleştirdiği konuşmasında intikam vurgusu yaptı.

CENAZEDE İZDİHAM

İran devlet televizyonu, Kasım Süleymani’nin Kirman’daki cenaze töreninde yaşanan izdihamda ölen ve yaralananların olduğunu duyurdu. İlk gelen bilgilere göre törendeki izdihamda 35 kişi öldü, 48 kişi yaralandı.