Koronavirüs salgınında Hindistan kaynaklı olduğu belirtilen Delta varyantı yayılımı dünyada ve Türkiye'de hızla sürerken, yeni varyantlar da tedirgin ediyor. Bunlardan birisi de ilk olarak Kolombiya'da tespit edilen B.1.621 varyantı. Bu varyantla ilgili olarak ABD'den de veriler gelmeye başladı.

New York Post'ta yer alan habere göre, sağlık uzmanları, ilk olarak Kolombiya'da ortaya çıkan bir koronavirüs varyantının şimdi ABD'de yayıldığını söylüyor. Habere göre, Kolombiya varyantı olarak da anılan "B.1.621", geçen hafta Miami Üniversitesi'nin Florida'daki patoloji laboratuvarında incelenen vakaların yaklaşık yüzde 10'unda tespit edildi. Jackson Memorial Health CEO'su Carlos Migoya ise yaptığı açıklamada bu durumun Kolombiya ve Miami arasındaki seyahat nedeniyle yaşandığını savundu.

DSÖ: DAHA FAZLA İZLEME GEREKTİRİYOR

Söz konusu varyant Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) de gündeminde. DSÖ, varyantı 'daha ​​fazla izleme' gerektiren varyant olarak nitelendirdi. Varyantın daha bulaşıcı olup olmadığı veya orijinal koronavirüs türünden daha ciddi vakalara neden olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Bilim insanları bu sorulara cevap bulabilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Biden yönetiminin koronavirüs müdahale koordinatörü Jeff Zients, geçen hafta ABD'de son iki hafta içinde her beş vakadan birinin Florida'da olduğunu söylemişti.