Finlandiya'nın NATO üyeliği için yazılı bir açıklama ile kararını açıklamasının ardından, Kremlin'den ilk açıklama geldi. Moskova yönetimi, Finlandiya'nın NATO'ya katılmasının Rusya için 'tehdit' oluşturduğu söyledi.

İttifakın genişlemesinin dünyayı ya da Avrupa'yı daha güvenli hale getirmeyeceğini belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Finlandiya'nın NATO'ya katılımı, Rusya için kesinlikle bir tehdit oluşturacak" ifadelerini kullandı.

Sputnik Türkiye'deki habere göre Peskov, Rusya'nın Finlandiya'nın olası NATO üyeliğine nasıl karşılık vereceğiyle ilgili sorular üzerine ise şunları söyledi: "Eğer hatırlarsanız, NATO'nun doğu kanadının güçlendirilmesi nedeniyle bizim batı kanatlarımızın güçlendirilmesine yönelik önlemler listesinin geliştirilmesini öngören bir devlet başkanı ve başkomutan talimatı var. NATO, bize doğru ilerliyor. Bu nedenle, elbette tüm bunlar özel bir analiz yapılması ve durumu dengelemek ve güvenliğimizi sağlamak için gerekli önlemlerin alınması adına önemli hususlar olacak."