2016 yılından bu yana Birleşmiş Milletler (BM) İyi Niyet Elçiliği görevini yürüten ABD'li oyuncu Ben Stiller, Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaş sonucu Polonya’ya sığınan mültecileri ve Ukrayna’yı ziyaret etti Dünyaca bilinen aktör ve iyi niyet elçisi Stiller, Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla Ukrayna'ya yaptığı ziyaret kapsamında Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile bir araya geldi.

'Siz benim kahramanımsınız'

Zelenski ile bir araya gelmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade eden Stiller, "Bu gerçekten harika! Siz benim kahramanımsınız" diye konuştu.

 Stiller, ülkenin gerçek lideri olmadan önce televizyonda Ukrayna cumhurbaşkanı rolünü oynayan aktör arkadaşı Zelenski'ye "ülkeyi ve dünyayı bir araya getirdiniz. Bunun için harika bir oyunculuk kariyerini bıraktınız" dedi. Zelenski ise Stiller'e cevaben, "Senin kadar harika değil" dedi.

Mültecilerle zaman geçirdi

56 yaşındaki Stiller Ukrayna'nın batı kısmına yaptığı ziyaretten yansıyan fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı. Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko da oyuncunun, mülteci çocuklardan biriyle ilgilenirken çekilen fotoğrafını sosyal medya hesabından, "BM İyi Niyet Elçisi ve Hollywood oyuncusu Ben Stiller Lviv'de görüldü. Polonya-Ukrayna sınırındaki Ukraynalı mültecilerle zaman geçirdi. Teşekkürler arkadaşım" notuyla paylaştı.