Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorunu gündemdeki yerini korurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de yaptığı ziyaretlerde konuya ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Aydın'da  '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' programına katılan Bilgin, enflasyon tahribatını giderecek çalışmalara imza attıklarını söyleyerek, "Şimdi yeni çalışmalarımız var. Onu kamuoyu merak ediyor, bize soruyorlar. Nedir? EYT meselesi var. Onu çözmek için aralık ayında meclise intikal ettireceğiz. Ben 2000 yılında genel müdürdüm, geçici işçilerimiz vardı. İşçiler hâlâ geçici işçiler. Nasıl geçiciyse hiç geçmiyor. Onu çözüyoruz. Onu tarihe karıştırıyoruz.  Taşeron işçilerden geçmeyen yaklaşık 90 bin kişilik bir işçi kitlesi var. Onlara kamuda kadro veriyoruz" ifadelerini kullandı.

STAJIN EMEKLİLİĞE SAYILMASI

Bakan Vedat Bilgin, gazetecilerin "staj süresinin emeklilik kapsamına alınmasına ilişkin çalışma olup olmadığı" yönündeki sorusuna da şu yanıtı verdi:


"Biliyorsunuz stajda sağlık sigortası yapılıyor ama emeklilik sigortası yapılmıyor. Çok eski bir düzenleme. Bu konunun yeniden ele alınması gerekiyor. Ben bu konuda bir çalışma yaptırıyorum. Bunun sonuçları ne olur? Bu EYT kapsamında da bunu değerlendirmek gerekir çünkü. EYT çalışmamız tamamlandığı zaman o dosyamız bittiği zaman bu soru da aydınlanmış olur. Bu sorunun yanıtı da orada vermiş olacağız."