Türkiye gazetesinden Ferhat Ekinci'nin haberine göre; İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, taleplerde durgunluk olduğunu, ilerleyen zamanlarda konut satışlarında büyük düşüş beklediklerini söyledi.

Aşa, piyasadaki taleplerin sosyal konut projesine kayacağını vurgulayarak "Sosyal konut projesi piyasadaki talebi çekti. Hele de orta gelir grubu için sosyal konut projenin gündeme gelmesi talebin daha da azalmasına neden olacak. Talep sosyal konut projesine kayacak. Her hareket toplumda bir psikolojik baskı oluşturuyor. Bu da fiyatların düşmesini sağlıyor. ‘Kıtlık faktörü’ dediğimiz, özellikle müteahhit ve mal sahiplerinde hâkim olan ‘bana muhtaçsınız, ben olmasam ev yok’ psikolojisi kırılmak üzere. Taleplerde yüzde 20 azalma var. Fiyatlara daha tam yansımadı" dedi.

Aşa, kiralarda da gerileme yaşanmaya başladığını, daha önce 7-8 bin TL olan evin şu an 6 bin TL’ye kiraya verildiğini bildirdi. 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam da konutta hem satılık hem de kiralık ilanlarda düşüş yaşandığına dikkat çekerek "Yüzde 10-15 oranında bir düşüş oldu. Şu an için TOKİ’nin projesi hemen hayata geçmeyecek ama bir algısı var, mal sahipleri tarafında gevşeme gerçekleşti fiyat anlamında. Bazı bölgelerde yüzde 20 düşüşler oldu" diye konuştu.