Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarının ardından Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen asgari ücrete ilişkin zam beklentisi belli oldu. 

Mevcut durumda yüzde 80'i aşan enflasyon rakamları hükümet yetkililerinin de açıklamaları beraberinde asgari ücret zammının da bu oran üzerinde gerçekleşmesi olasılığını getirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin her fırsatta çalışanların enflasyona ezdirilmeyeceğini ifade ederken son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan da rakamlar konusunda endişe edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kulislerde asgari ücrete en az yüzde 80 oranında zam olasılığı konuşuluyor. Bu orana göre mevcut durumunda 5 bin 500 lira olan asgari ücretin 9 bin 900 liraya yükselmesi bekleniyor.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından açıklanan eylül ayı açlık sınırı da 7 bin 245 TL oldu. Asgari ücretin bu rakamın üzerinde bir seviyede açıklanması da söz konusu alternatifler arasında. Bu rakamlara göre de asgari ücrete yüzde 40'ın üzerinde zam yapılması bekleniyor.