Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan NTV yayınında en düşük emekli aylığının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye çıkarılacağını duyurmuştu. Bu duyurunun ardından hem banka promosyon miktarları hem de bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı merak edildi. 

BANKA PROMOSYONLARI NE KADAR OLACAK?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram şu ifadeleri kullandı: “Sayın Cumhurbaşkanı dün sadece emeklilere ilişkin bir zam artışında bulundu. O da taban ücrette artış. 5 bin 500’den aşağı maaş alanlar olsa bile bu 5 bin 500’e tamamlanıyordu. Şu anda emekli maaşı 7 bin 500 TL’ye yükseltildi.

Banka promosyon tutarlarını da emekliler güncelleyebilirler. 5 bin 500 lira alıyorken 7 bin 500 lira alacaklar. Bankalar 2 bin lira daha fazla hesaplarda para tutacaklar. Emekliler promosyon için bankalarla görüşme yapsın.

 PROMOSYONLAR 15 BİN TL'YE KADAR ÇIKABİLİR

Emeklilere 5 bin ile 15 bin lira arasında promosyon ücretleri söz konusu emekli olacak. Vatandaşlar bankalara uğrayarak promosyon tutarlarını güncelleyebilirler.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşına yapılan zammın ardından emeklilere yönelik bir güzel haber daha verildi. Buna göre Ramazan Bayramı'nda emekli ikramiyelerine enflasyon üzerinden zam yapılması gündemde. Şubat ayında açıklanan yüzde 55.18'lik enflasyon oranı baz alındığında 1100 TL'lik bayram ikramiyesi 1750 TL'ye yükselecek. Zamla birlikte her emekli yılda 3500 TL'lik ikramiye almış olacak.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLUR MU?

Kulislerde konuşulan bir diğer konuysa asgari ücret. Ara zam yapılırsa asgari ücretin 10 bin TL'nin üstünde olacağı konuşuluyor.