Türkiye’de en çok tercih edilen yatırım aracı olan altının fiyatı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Özellikler seçim öncesi ve seçim sonrası sürekli değişen altının fiyatı son günlerde düşüş yaşadı.

Serbest piyasada güne 1330 TL seviyelerinden satılmaya başlayan gram altın, gün içinde düşüş yaşadı. Gram altın gün sonunda 1310 TL seviyelerinden günü kapattı. Söz konusu düşüş -0.86 olarak kayıtlara geçti.

Altının fiyatını etkileyen ONS altın 1980 dolar seviyelerinde güne başladıktan sonra düşüş yaşadı. ONS altının günü 1950 Dolar seviyesinden kapattı. ONS altındaki düşüş -1.36 oldu.

Öte yandan piyasalar 14 Haziran tarihinde yapılacak FED’in faiz kararı hakkında değerlendirmelerde bulunan  İstanbul Beykent Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Batuhan Tufaner, FED’in faiz artırma yerine “bekle gör politikası” uygulamasının muhtemel olduğunu söyledi.
Altın fiyatları için konuşan Tufaner, “Faiz baskısının ortadan kalkmasıyla altının ons fiyatının 2 bin doları geçmesi öngörülebilir. Enflasyonist baskılar devam ettiği sürece altın fiyatları da yükselecektir” dedi.

Öte yandan FED’in faiz kararıyla birlikte altın fiyatlarında büyük bir hareketlenme bekleniyor. Söz konusu hareketin yukarı yönlü olması bekleniyor.